Anna syr

 

Choklad och konstruktionstankar

Åsså blev det ett par nya block till Nice People Nice Things. Detta paret tog tid men skam den som ger sig. :)

Under hela tiden som jag har sytt på NPNT (drygt tre år) har jag funderat runt monteringen av broderierna. Jag känner inte alls för att göra ett täcke med bilderna på framsidan och texterna på baksidan som mönstret visar. Då förlorar man hela poängen med att ha text och bild som som hör ihop! Bilderna tappar sin innebörd och texterna sin charm. (Tycker jag och viftar med brasklappen, ni som tycker annorlunda får gärna fortsätta med det.)

Så jag har tänkt och tänkt, fram och tillbaka. Jag vill se bild och text tillsammans, men det blir ett enormt täcke om allt ska vara på framsidan. Ett överkast kanske? Som katterna klöser på och sonen hoppar på med leriga fötter? Och som troligen mest skulle ligga bortglömt i ett skåp? Skulle inte tro det.
Två mystäcken då? Nja, nej, jag är nog lite för rädd om de här broderierna som jag har lagt så mycket tid på.
Men ett draperi? Slits inte så hårt och kan gärna vara stort. Ja, jo, men det skulle nog bli svåranvänt och tungt och kanske lite överlastat med så många detaljer på en enda yta. Kuddar? Bonader? Skulle kunna funka men helst vill jag ha allt samlat så man får helheten i projektet.

Ja, sådär har jag malt i många timmar medan jag har sytt. Men härom veckan dök en ny tanke upp, en lösning som skulle ge en mycket intressantare och mer användbar färdig produkt och som uppfyller alla mina blandade krav. Idén är fortfarande på utvecklingsstadiet och det finns några detaljer kvar att filura ut. Gissa om jag ser fram emot att testa och visa?

5 kommentarer

 1. 1
  Wivi:

  Oj, det låter spännande. Nyfiken i en strut på vad du filurar på.
  Kram

 2. 2
  Anna:

  Hej Wivi, förhoppningsvis behöver du inte vara nyfiken så länge till. Jag går nog från tanke till handling ganska snart. Är själv nyfiken på hur det blir!

 3. 3
  Ullis:

  Oj vilken cliffhanger! Blocken är jättefina och jag håller med dig, det vore synd att gömma hälften på baksidan. Jag är så klart nyfiken på vad du har för idé! Kramar Ullis

 4. 4
  Jenny:

  Ser fram emot att höra mer m din idé! Inget överhängande problem för mig för visso…. Har kanske 8 par klara.

 5. 5
  Annika:

  Spännande att se vad du bestämmer dig för. Jag är klar med min och sydde fram- och baksida enligt mönstret, men det är trist att inte se blocket och texten tillsammans. Och täcket är väldigt tungt så ett draperi är nog inte att tänka på över huvud taget. Lycka till!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen