Anna syr

 

Tumbler-duk

Som en blixt från klar himmel: en färdig liten duk! Ja, jag är lite chockad själv. :)

En charm pack fick sätta livet till för den här duken.

Lapparna skar jag till för säkert ett halvår sedan och de har legat till sig i väntan på inspiration. Härom veckan slog den till och sen har jag sytt lite då och då.

Ändarna fick jag lura på rätt länge, det kändes så tråkigt att bara kapa dem rakt av. Den mjuka bågen kändes helt rätt och den var väldigt lätt att göra. (Formen är avritad från den vida delen från min ovala kviltbåge.)

Det bruna på ändarna är från samma charm pack, lukkekanten kommer från stashen och baksidan är från tråktygshögen.

"Oj, vad har matte hittat på nu?"

Som synes är duken lagom stor för en liten katt.

Eller för en antik symaskin och en ljuskopp.

Jag använde min Accuquilt Go för att skära lapparna, mer om den här. Det blev rätt så bra och gick onekligen snabbt, men det blir mer exakt att skära för hand. Det diffade lite mellan de olika lapparna när jag sydde ihop dem men inte så att det blev något problem. För större projekt med många lappar skulle jag gärna använda skärmaskinen, men det får vara ganska stora mängder för att fördelarna ska överväga. Det är ju lite pill med maskinen också. Ynka 40 som i denna duken skär jag hellre för hand.

Dumt nog har jag dragit på mig någon mysko värk i högertummen och har svårt att sy för hand längre stunder. Lukkekanten tog tre dagar (en kväll hade det tagit annars, på sin höjd) och de andra handsömnadsprojekten känner sig helt försummade. Symaskinsprojekten och syrummet däremot är glada för sällskap, det var längesen. :)

6 kommentarer

 1. 1
  Åsa Holmér:

  Om din tumme: detta hade jag förra sommaren

  http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/De-Quervains-syndrom/

  Jag vilade ett par månader och blev helt bra.

  Googla de quervains test så hittar du en film som visar en rörelse eom avslöjar om det är det du har.

  Jag fick tips om diagnosen via deckarserien Bones!

 2. 2
  Jenny:

  Vilken härlig duk! Färgglad och färdig! Bra jobbat. Kram

 3. 3
  Kristin:

  Vilken härligt duk! Jag gillar charm-täcken, de blir väldigt fina i all sin enkelhet.
  Kram på dej! Kristin i Borås

 4. 4
  Eva Johansson:

  Accuquilten go,,är ju så smart och det hela blir ju så bra och det går dessutom så fort tycker jag att skära till.din lilla duk är bara såå fin!!Kram från soliga västkusten

 5. 5
  Anna-Greta Johansson:

  Så fin den blev, den rundade kanten passar så bra.

 6. 6
  ulla fredriksson:

  Fin kombination av tyger och mönster .Gillar verkligen slutresulatet.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen