Anna syr

 

Minitäppa och golvinspiration

Härom dagen hittade jag mina yttepyttehexagoner som jag började på för något år sedan. Fingrarna började klia och nu händer det saker!

De små rackarna är bara 1/4 tum i sida och väldigt söta. Det ska bli en Grandmothers Flower Garden (eller GFG som den vedertagna förkortningen lyder) och projektnamnet är Mormors minitäppa. I dag har jag sytt ihop en och en halv blomma och jag lär nog hinna med lite till innan kvällen är slut.

Jag har också snubblat över lite inspiration i form av äldre linoleummattor:

Tänk detta som ett scrapstäcke, fullt av härlig färg! Med rätt placering av ljusa och märka tyger får man fram antingen hjärtan eller stjärnor. Eller båda.

Härliga gröna nyanser i en variant av Drunkard's path.

Kaleidoskopmönster i bårdtyger, visst vore det läckert?

Våtrumstapet. Skulle bli världens sötaste scrapsprojekt, enkelt sytt med bara trianglar och kvadrater. Eller hur Annette? :)

Och så kanske den raraste symaskinen hittills …

Liten rosa-lila symaskin från Casige, fyndad på Tradera. Söt som socker!

7 kommentarer

 1. 1
  Ann-Christin i Svalöv:

  Jaha du! Jag älskar också hexagoner, men dina är lite för små för att man skall orka göra mer än en! Jag hejar på dig!!!! Jobba på nu! Ser framemot resultatet! Var det inte den storleken som @Veronica använde till sitt Bamsetäcke??????

  Kram AC

 2. 2
  Wivi:

  Oj! De hexagonerna är nog lite för små för mig. Jag har några som min mamma påbörjade för ca 50 år sedan som är ca 5 cm tvärsöver – lite mer behändig storlek för mig :-)
  Visst är det kul att hitta kviltmönster i golv och kakel. I Spanien är det mycket populärt med kakelplattor överallt så jag har massor av bilder på sådana.
  Kram

 3. 3
  Gunilla B.:

  Vilken läcker symaskin! Kan man sy på den också?
  Kram
  Gunilla i Svärdsjö

 4. 4
  Monica:

  åh, vilka fina hexagoner. En storlek precis i min stil, hade det gått att sy på maskin så ….handsömnad är inte min starka sida.
  Häftigt med golvmönster, jag har en quilt på min ”vill-göra-lista” som också utgår från golvmönster, från katedralen i Bristol. Mönstret finns i en bok som heter ”Mariners Compass Quilts”…… Tror att det skulle vara ett projekt i din stil också.
  kram Monica

 5. 5
  Anna:

  Ann-Christin – De små hexagonerna är faktiskt väldigt lättsydda. Lite pilligt att tråckla dem däremot. :) Veronica hade aningen större hexagoner, se här. Vilket täcke hon gjorde!

  Gunilla – Jag har inte provsytt maskinen men den är komplett och har ett fint kedjestygnsmaskineri. Efter lite olja och pill kommer den nog att sy jättefint.

  Monica – Låter som en spännande bok. Jag ser bestämt minst en Mariners Compass-kvilt i min framtid.

 6. 6
  Birgitta i Gävle:

  Oj, vilka pyttehexagoner. Lyck till!

 7. 7
  PJ:

  Jösses vad små hexagoner du syr!
  Kommer ju att bli hur charmigt som helst!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen