Anna syr

 

En syfestival och två bebisar

En fullspäckad helg blev det. Syfestival i fredags och road trip i Gysingeskogarna i lördags. Men jag börjar med söndagen.

Vi har pratat om att skaffa en kattunge ett tag, nu när vi har stora ytor och bra uteläge, när Abbe börjar bli stor och Sudda, vår äldsta katt, börjar bli lite till åren. Men jag ville ha en vit lurvig honkatt och sådana är inte helt enkla att hitta.
Och så i går hittade vi en perfekt liten katt på Blocket och körde utan knussel 1,5 timme enkel resa till Enånger för att hämta hem henne. Hon är en ljuvlig liten tioveckors fröken som har fått namnet Flingan och hon sov belåtet i min famn hela vägen hem.

Flingan har glatt utforskat nästan hela huset, ätit som en häst, lekt med Abbe, blivit fräst åt av de stora katterna, busat som ett helt dagis och sovit mellan matte och husse hela natten. Nu sussar hon i min stora polokrage, och jag som hade tänkt plåta helgens inköp blev fast vid datorn tills fröken behagar vakna igen. :)

Så till Syfestivalen. När jag kom fram på fredag lunch var det rätt mycket folk där, det var trångt och jag var trött. Jag gick omkring och kikade ett tag på tyger, garner och upphängda kviltar, drack en energidryck, gick omkring lite mer och tog en fika. Sen kom energin och då åkte plånboken fram.

Största inköpet blev en AccuQuilt Go! Baby från SquareLiz Online med en tumbler-mall. Den provkörde jag på lördagkvällen och skar upp en charm pack på bara ett par minuter. Det var riktigt kul tycker både Abbe och jag. :)

Blocken hänger på designväggen, dem visar jag en annan gång.

En annan tung utgiftspost blev jultyger. Jag som redan har så mycket jultyger, inte hade jag tänkt köpa fler inte. Men så fick jag en sån där bra idé och då kunde jag inte motstå dem. Någon som känner igen sig?

Lite trevliga bastyger blev det också, några tidningar, ett hårspänne och ett smycke.

Något som var roligt denna mässan var att det gick bra att pruta och få saker på köpet, det har jag inte lyckats med innan. Hatten av till er säljare som har en generös inställning till mässpriserna, er handlar man gärna av igen!

Fredagkvällen tillbringade jag hos en kär vän som jag träffar alldeles för sällan, jättetrevligt och jättekul.

På lördagen hade jag tänkt stanna till i Uppsala och se mig omkring men kom fram till att det skulle bli för mycket för mitt stresskänsliga stackars huvud. I stället åkte jag vägen genom Gysingeskogarna och fick titta på landsbygd, skog och mer skog.
Jag passade också på shoppa längs vägen. Först på Fullerö Handel utanför Uppsala, en fantastisk inrednings- och trädgårdsbutik med ett enormt sortiment. Det blev inte billigt. *hrm* Sen hittade jag en loppis på Ålands Bygdegård och efter det var kontanterna slut.

Ja, det blev en del prylar men jag skyller på att jag har ett helt hus att inreda. :)

10 kommentarer

 1. 1
  Maja:

  Vad härligt att ha något att skylla på när man får köpiver!!!
  Fina tyger och vilken härlig liten apparat!!!
  Kram

 2. 2
  Catarina:

  Vilka härliga tyger du köpte på mässan! I år var det första gången på länge jag inte besökte den, det är ju lite långt nu efter flytten!
  Kram Catarina i Hbg

 3. 3
  Wivi:

  Vilken massa godis du fick med dig hem. Det ska bli roligt att se vad du syr av allt detta. Tumblermallen står på min önskelista – om jag skulle vinna en Go! Jag var väldigt återhållsam vid mitt besök i söndags e.m. Det kändes som om det räckte med att bara ha tagit mig dit efter tre veckor i morgonrock och tofflor.
  Den 5:e till 9:e dec ska jag till Gysinge (PROs folkhögskola) på kurs. När jag var där senast var det -26 grader så jag hoppas det blir lite varmare denna gång.
  Kram

 4. 4
  eva johansson:

  Oj ,oj nu får det bli racerfart på symaskinen innan jul!!Jättefina saker har du köpt och den lilla nykomlingen var super söt!!Kram

 5. 5
  Jenny:

  Konstigt att man alltid ska hitta ursäkter till sitt shoppande…. Because you’re worth it, maybe? Ha så skoj med alla dina inköp! Inkl nya familjemedlemmen såklart. Kram Jenny

 6. 6
  Brita:

  Så mycket fina saker du shoppat! Och lyckos du som kan skaffa kattunge! Här är det allergi på minstingen som sätter stopp för det… Träffade din Luleåkompis i helgen på mässan som var här. :-) Lycka till med ditt skapande! Kram!

 7. 7
  ingrid:

  Så mycket trevligt du hittade! Stansmojängen verkar inte dum!
  Du har ju plats i ditt nya syrum, det ser så trevligt ut! Det måste vara en dröm som gått i uppfyllelse att ha ett stort och rymligt syrum! Det kan bli en mysig vinter med brasor, syende och en ny liten katt. Du får väl ha polodragen så Flingan kan sova i den medan du syr, eller köp en babybjörnsele eller likande på blocket!
  Ert nya hus verkar toppen! Kul för dej och du är värd det!
  Kram Ingrid

 8. 8
  June:

  Och jag som har bott alldeles i närheten av Gysinge i hela mitt liv sånär som på två år, kan inte låta bli att undra vad du gjorde i Gysinge? Åker du förbi där på vägen mot Sthlm?
  En accuquilt köpte jag när jag var i Birmingham i augusti. Jag har provkört den lite men haft så många ufon att färdigställa så det har inte blivit så mycket mer.
  Dina jultyger äälskar jag, förstår att du var tvungen att få hem dem på något vis! ;)

 9. 9
  Anna:

  June – jag körde där när jag skulle hem från Stockholm och inte ville åka motorväg. Det blir någon gång som man åker till Sala och så också.

 10. 10
  Anna-Greta Johansson:

  Oj så fina tyger. Det är så roligt när man kan göra fynd! Och grattis till nya katten.
  En ”Accu” är jag själv sugen på, så jag hoppas du ger lite synpunkter på vad du tycker om den m.m. Det ser så enkelt ut med en sådan, och jag har sett att det finns många tillbehör också. Skärandet tär ju mycket på axlarna.
  Kramis!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen