Anna syr

 

Billigt i dag, dyrt i morgon

Som jag älskar loppisar! Man blir nästan lite hög av att hitta riktiga skatter för just ingenting.

Här är dagens fynd:

Vitt portmonnä-spänne 8 kr. Grön tygros 5 kr. Stickor strl 8 10 kr. Stor docka DMC-garn 20 kr. Liten docka DMC-garn 5 kr. Fyndplats: Pingstkyrkans Second Hand i Sandviken.

I morgon däremot blir det nog dyrt. Då väntar Syfestivalen i Stockholm och en helt annorlunda prisbild.
Jag säger som varje år: ”Nej, jag ska inte köpa något, jag ska bara titta.” Och efter en halvtimme på mässgolvet har man ändå på något sätt fått föresatserna bortblåsta, väskan fylld och plånboken tömd. Märkligt.

Det är för övrigt himla gott att vara igång i syrummet igen. Just nu håller jag på med fina smålappar.

Improviserad designvägg – flanellakan uppspikat på väggen. Funkar jättebra tills jag har gjort en mer permanent lösning. Lapparna är 1,5 tum skurna.

En annan sak jag har pysslat med är att börja kvilta Verna. Jag tänkte frihandskvilta ett mönster jag har sett på en amerikansk blogg men jag blev osäker på om jag var nöjd. Det har fått ligga några dagar men nu när jag tittar på det igen så tror jag det får duga. Så länge man inte jämför med förlagan ser det faktiskt okej ut. Vad tycker ni?

Så här såg syrummet ut precis efter att vi hade flyttat in:

Och så här ser det ut nu:

Om några veckor till kommer det att vara supermysigt. Då ska även insatsen i öppna spisen vara i bruk så det blir varmt och gosigt, jag ska ha fått upp saker på väggarna och hittat en bra plats för strykbrädan.

Nu dags att packa och sova – i morgon blir en intensiv dag!

8 kommentarer

 1. 1
  Maria:

  Hvor er dig syrum bare skønt!!! Godt med plads, store arbejdsborde, godt stole… lige til at lege i! Jeg synes quiltningen ser skøn ud! God fornøjelse imorgen, jeg glæder mig til at se alt det du ikke skulle købe. Kram

 2. 2
  eva johansson:

  Vilket stoooort och fint syrum du har fått!! Kan bara säga Grattis,,så roligt.Tänk vad mycket fint det skall sys där-ha det så trevligt imorgon!!Kramar

 3. 3
  Gunilla:

  Kviltningen är kanonfin. Grattis till ett härligt syrum. kram

 4. 4
  Gunilla Gustafsson:

  Vilket härligt syrum! Det måste vara som att komma in i himmelriket för dig. Du hade väl ganska litet rum tidigare? Kram, Gunilla G

 5. 5
  Birgitta i Gävle:

  Vilket stort och härligt syrum du håller på och fixar till.
  Jag håller med dig. Det är svårt att hålla i plånboken på Syfestivalen. Jag ska också dit i morgon. Bara några småprylar finns på inköpslistan, men det blir nog mer som följer med hem.
  Ditt pågående projekt ser jättefint ut.

 6. 6
  Anna-Greta Johansson:

  Så fint du fått det. Underbart med gott om plats och stora bord att jobba vid. Kviltningen ser jättefin ut.

 7. 7
  Wivi:

  Vilket härligt syrum du fått.
  Du ville i ett tidigare inlägg ha förslag på inredning och jag kan rekommendera trådbackar på hjul att ha under tillskärningsbordet http://wivsel.zoomin.se/P2658747, lätta att flytta och man ser vad man har i dem. Finns på IKEA och heter Antonius. Jag har ovansida på min hurts också. (Om jag skulle vinna vill jag gärna ha vinst nr 1)
  Hoppas du haft en jättetrevlig dag på Syfestivalen och gjort många fynd.
  Kram

 8. 8
  Wolfie:

  Vilket fint syrum du kommer att få och gissa om jag är avis på storleken?? Själv håller jag till på matbordet (gammalt konferensbord) som inte är det bästa ergonomiskt sett och har tygerna mm i bokhyllorna i hallen :-o
  Fin-fina färger på designväggenen.
  Kram.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen