Anna syr

 

Syrummet i dag

Så här ser det ut i det Lundbergska hobbyrummet i dag:

Just nu har jag inget projekt på gång, jag är alldeles för trött och förkyld för att hugga in på något. Vid såna tillfällen brukar jag passa på att macka kviltar – det är enkelt och tråkigt och kräver ingen större tankekraft. Jag har hunnit med en dahlia (den på strykbrädan till höger) och ska göra den andra innan det är dags att hämta huliganen på dagis.
Sen har jag två större kviltar som också ska mackas men till dem behöver jag köpa mer vadd. Och att ta sig in till Pastellen är något av ett projekt så det får vänta ett slag.

Kerstin i Råröd och Wivi i Stockholm visar upp sina skärbord i dag – skönt att vara i gott sällskap när det gäller att hålla ordning. :)

5 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Ser väldigt ordningssamt ut i mina ögon!
  Dahlian är jättevacker! Krya på dig!

 2. 2
  mimpen:

  Dahlian är fantastisk Anna. Shit påmfritt! Jag vill också göra sånt vackert!

  Och vad är det man gör när man mackar nåt?! *kliar mig i nybörjarhuvudet* :)

 3. 3
  Anna:

  Maria – det är bara att köra hårt. Dahliamönstret finns på min mönstersida när du känner dig mogen för det. :)
  Att macka något är att lägga ihop en quilt sandwich som det heter på engelska, att lägga ihop den färdiga lapptekniken med vadd och baksida samt att eventuellt fästa ihop dem temporärt inför kviltning med hjälp av exempelvis säkerhetsnålar, tråckling eller klistersprej. Alltså en kviltmacka.

 4. 4
  Birgitta i Arboga:

  Vilken ordning du har.
  Hoppas att du snart känner dig piggare och får lust att sy något igen.

 5. 5
  Tuula Taavo:

  Hej
  Undrar var du har skaffat så bra lådor? Visst går det att dra ut dem? Tänker att dem inte släpper in dammråttorna :-)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen