Anna syr

 

Röda regnbågskvilten påbörjad

Eftersom jag har varit en duktig avslutare på sistone har jag nu belönat mig själv med ett nytt projekt. *jippi!*

Detta ska bli en sjuhoppsans massa rödvita half square triangles, HST, och de ska in i min första kvilt för regnbågsutmaningen.

De flesta regnbågsdeltagarna har kommit längre än jag; både röda, orange, gula och blå kviltar är färdiga. Men jag har inte bråttom utan vill tänka ordentligt så att det blir ett projekt jag verkligen kommer att ha roligt med. (Att jag sedan var tvungen att börja med rött gjorde att det drog ut ännu mer på tiden – rött är en färg som jag har riktigt svårt för att använda, särskilt i större mängder. Brr.)

Men nu är jag alltså på gång, tygerna är märkta och färdiga att sys. (Att sy HST med hjälp av rutnät, tutorial.)

7 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Vad spännande!! Visst är det en utmaning att sy i en färg som man inte är så bekväm i, och vem bryr sig om man kommer lite på efterkälken, finns ju ingen tidsgräns… Kram Lizzan (som ff inte vet om hon ska hoppa på eller inte…)

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Heja! Vad härligt att prova en färg som du inte är så förtjust i.
  Det blir samma med den orangea för mig, det är en färg jag inte ofta tar. Men det är spännande att provapå litet ”nytt”!

 3. 3
  Maja:

  Lycka till med den röda!
  Enligt mitt tycke så var det som att bestiga ett berg!
  Orange var lättare, men nu har jag tagit en paus.
  Ha det så kul!!!!
  Kram Maja

 4. 4
  Anna:

  Spännande, absolut! Jag sätter upp på designväggen allt eftersom trianglarna blir klara och det kommer nog att bli snyggt. Men det tar tid! Det är nog därför jag inte använder trianglar, de är så dryga och trista att sy. :) Det känns hur som helst jättebra att komma loss med den röda, alla de andra färgerna ser jag fram emot och särskilt gult, orange och grönt.

 5. 5
  ingrid:

  Lycka till! Det blir spännande att se! Ibland blir man ju förvånad själv när man gör sådant man inte brukar göra!

 6. 6
  Birgitta i Arboga:

  Jag trodde faktiskt att jag hade kommenterat det här inlägget redan. men då var det väl här jag satt och skrev när min uppkoppling, som vanligt började krångla.
  Det ska bli spännande att se vad du hittar på.

  Så en liten fråga till dig. har du fått något meddelande om att jag besvarat din kommentar i min nya blogg på bloggplatsen?

 7. 7
  Anna:

  Jag har svarat vidare på din blogg, Birgitta. Är förresten hemskt förtjust i den fina grafiken på den, jätteläckert!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen