Anna syr

 

Eländes vinklar och hörn

Visst blir det A tisket a tasket från Bunny Hill Design. Snabbast på knappen var Ullis som slog till med rätt svar inom en timme. Jane S och Anna-G gissade också helt rätt. Jag som trodde det skulle vara svårt – men det måste vara så att jag har väldigt smarta vänner. :)
Hör av er med era adresser alla tre så kommer ett kuvert i postlådan förr eller senare.

(Tillägg: De inringade detaljerna är de jag är minst nöjd med.)

Och så här blev alltså första försöket. Broderierna är inte på plats än som synes, det ska bli stjälkar, lite blad, ögon och näbbar.
Jag är halvnöjd, det ser inte helt förskräckligt ut, men jag gillar inte alls spetsarna och vinklarna på vingar, stjärtar, hjärtan och nackar. I de smala spetsarna är det ju jättesvårt att stoppa under all sömsmån utan att det blir en stor knöl längst ut. (Knölsparvar? Jajamen!) Och de smalare inåtvinklarna fransar upp sig eftersom det inte finns tillräckligt med sömsmån att ta av. Klicka gärna upp bilden större och frossa i de gruvliga detaljerna.

Jag har använt metoden att ha fryspapper inuti applikationsformen och pressa fast sömsmånen på baksidan. Det funkade jättebra förutom just i spetsar och vinklar. Efter ett tag kom jag på idén att sätta Frey Check i vinklarna och då blev de aningen mindre fransiga (se den gröna fågeln).

Nu tänker jag att det kanske funkar bättre om man pressar med stärksprej som många gör, då borde ju sömsmånerna gå att kontrollera ännu exaktare. Så det är planen för nästa block, även det från A tisket a tasket. My Tweets får vänta tills tekniken sitter.

Om du har tips och synpunkter så blir jag glad om du delar med dig. Konstruktiv kritik tas emot med öppna famnen!

7 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Smart vet jag inte, men jag har ju sytt de där blocken själv.
  Inåtvinklarna löste jag bara genom att göra dem liiiite rundare så kunde jag pilla in sömsmånen utan att det fransade sig. För att inte få för tjockt i vikningen till yttervinklarna så såg jag till att inte ha så bred sömsmån.
  Mailar adressen privat till dig!
  Tackar på förhand!!!!

 2. 2
  Monica A:

  spraystärkelse är inte så fiffigt, för då kan man inte ha supervarmt järn, stärkelsen bränner. Desutom klagade mannen och tyckte det luktade gammal tant… *fniss*. övning ger färdighet…..
  kram

 3. 3
  Anna:

  Monica – jättekul! :)
  Anna-G – tack för tipsen, jag ska kika närmare på dina block.

 4. 4
  Maja:

  Jag har också sytt det där, men jag sydde langett runt alla bitar.
  Undrar ändå om du inte är lite väl hård mot dig själv i din bedömning!
  Jag gillar inte slarv, men tycker att detta ser väldigt bra ut. Det är ju inte rymdforskning vi håller på med!!! Vad gör det om inte alla vinklar är knivskarpa?
  Tycker att det är fint att det inte ser maskingjort ut!
  Kram Maja

 5. 5
  Anna:

  Maja – tack! Jo, jag är väl lite av en perfektionist och har svårt att godkänna något som inte är i alla fall nästan så snyggt som jag har tänkt. Och detta vill jag bli bättre på.

 6. 6
  Ullis:

  Åh vad roligt!
  Jag säger som Maja, att du nog är lite väl hård, jag tycker att det ser bra ut. På QNN gick för några år sedan en film med Amy Simms om handapplikationer som jag vill minnas var rätt bra. Jag tror att du kan hitta den på Youtube om du söker på Ami Simms.
  Kramar Ullis

 7. 7
  Jane S:

  Härligt, jag är väldigt svag för alla tävlingar, speciellt när det gäller ”mina bästa områden”! Tack på förhand!
  Strunta i att titta så kritiskt på ”dina” områden, min erfarenhet är att det är bara du som inte kan låta bli att titta på de ställen där du inte är riktigt nöjd. Andra ser helheten! Så vad gör det om 100 år, då kommer någon att titta på ditt arbete och säga: Tänk vilket fint arbete hon har gjort och så roligt att man kan se att det är handgjort!
  PS
  Var hittar jag din mailadress?
  Kram Jane

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen