Anna syr

 

Applikation och finslipning

Då var mitt allra första applikationsblock klart. Det ser lite vettigare ut med broderierna på plats, men det finns helt klart utrymme för förbättring.

Som vi tidigare har konstaterat är det block 2 från BOM:en A tisket a tasket som gick häromåret. Det finns elva block till och jag tänkte fortsätta träna på dem tills jag känner mig nöjd med min teknik. För innan jag slår mig till ro med ”det duger, det ska synas att det är handsytt” vill jag verkligen anstränga mig och försöka lära mig att göra så snyggt som möjligt. Annars vet jag att jag inte kommer att bli nöjd och annars är det heller inte roligt.

Sent omsider kom jag på att Erin på One Piece at a Time har en serie med tutorials (duh!) som jag naturligtvis borde titta igenom – det är ju trots allt hennes BOM jag vill kunna sy på ett snyggt sätt.

Tack till alla er som här i kommentarerna och på Quilt&Lapptekniklistan hjälper till med tips och peppning på applikation. Det är underbart att ha ett så kompetent och stödjande gäng att luta sig mot.

6 kommentarer

 1. 1
  Inger K:

  Hej Anna!

  Jag har försökt att maila dig, men mailet kommer i retur, det gäller ang dina applikationer.
  Vilken mailadr har du?

  Inger i Segeltorp

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Det är det man har vänner till bl.a.
  Blocket ser i vart fall jättefint ut så här!

 3. 3
  Jenny i Billdal:

  Grattis till första blocket! Du är ju en riktig perfektionist, så lycka till med att få din sömnad som du vill ha den. Härifrån ser den redan perfekt ut :-) Bra att du har många block att öva på. Kram

 4. 4
  Monica A:

  kolla in den här länken!

  http://www.generations-quilt-patterns.com/how-to-applique.html

  kramis

  hmm undrar varför jag inte är med bland dina syvänner…… ;-)

 5. 5
  Anna:

  Monica – intressant! Det var mycket att läsa men jag blir klart sugen. Sicksack är förmodligen avsevärt mindre tråkigt än langettstygn på maskin. :)
  Tack också för påminnelsen, det är hög tid att uppdatera den där länklistan. Särskilt som nästan alla har nya adresser nu.

 6. 6
  EvaLena:

  Mycket läckert på din sida, du är en inspiration, och jag älskar att applikera, så rogivande framför TVn
  Ha det gott
  EvaLena

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen