Anna syr

 

Äppelskruttarna klara

Ett första projekt färdigt i år: Äppelskruttarna som har legat på vänt länge, länge.

Handsydd, handkviltad, 45×67 cm (≈17×26 tum)

Jag har funderat i evigheter på vad jag skulle göra med dem. Ett tag skulle de få bli en väska, men det föll på att jag inte syr väskor. Till sist beslutade jag mig för att bara kanta den som den var och kalla den en duk, och så blev det.

Som vanligt får man både hjälp och sällskap när saker ska kantas.

Planen för resten av dagen är att ligga på soffan och vårda en förkylning (läs: dricka te, titta på teve och gnälla).

11 kommentarer

 1. 1
  skylthaxan:

  Jättehärlig färgvandring!Kalasfin!
  Kramen/Sussie

 2. 2
  Maria:

  Du måste börja sy väskor, det är inte annat :)

  Jättefint!

 3. 3
  Elisabeth i Häggenås:

  Jättefin med härliga färger. Har ”äppelskruttar” som en klar favorit även om jag aldrig sytt det :-) Däremot har jag ett stort projekt under 2011(behöver nog även 2012….) med både tygval och mall som väntar. Hur var det att sy?

 4. 4
  Anna:

  Elisabeth – äppelskruttar är ju kurviga på alla kanter så de är lite pilliga att sy. Man får ta det lugnt och fokuserat hela tiden för att få det snyggt. Jag sydde för hand men jag har hört att det är lite knepigt att få ihop raderna på maskin. Men ju större skruttar, desto större och enklare kurvor. Lycka till med dina skruttar!

 5. 5
  Gudrun Ryberg:

  Tycker du har gjort en läcker duk och det är kul med detta mönster.

 6. 6
  Anna-G Johansson:

  Jag är inte ens förkyld, men ligger på soffn, dricker kaffe, tittar på tv och gnäller ändå!
  Lite tröst är att jag är helt fast i Elm Creek böckerna.
  Dina äppelskruttar ser jättemumsiga ut! Fin som duk!

 7. 7
  Gunilla W:

  Jättefin! kram

 8. 8
  Jenny i billdal:

  Dina skruttar är jättefina! har ingen riktig uppfattning om storleken – kan det månne bli en fin-tablett? som man bara får äta fläckfria grejer på?? Kram

 9. 9
  Wivi:

  Jättefina äppelskruttar!
  Kram

 10. 10
  Anna:

  Jenny – den är nog i storlek som två bordstabletter skulle jag tro.

 11. 11
  Anette L:

  Superfina skruttar! Synd att kalla dem skruttar föresten ;o)

  Kram
  Anette L

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen