Anna syr

 

Franska flätor klar och lukkekantstips

Franska flät-kvilten har fått ett nytt hem i dag. Jag tror den kommer att trivas hos sin nya ägare. :)

(Vid tillfälle ska jag ta en helbild. I vitt ljus så färgerna syns ordentligt.)

Det var något av en utmaning att sy ner lukkekanten. Min kviltkontrollant bestämde sig nämligen för att granska arbetet medan det utfördes:

Varje gång jag skulle runda ett hörn fick jag snurra hela rasket försiktigt ett kvarts varv så att varken kvilten, katten eller tangentbordet skulle åka i golvet.

Tidigare har jag haft lite svårt att få det snyggt på baksidan när jag syr ner lukkekanten på maskin. Nu har jag upptäckt ett sätt att nåla som funkar för mig.

Nålarna får man ju dra ut efter hand men det blir jämnt och rakt på baksidan vilket är huvudsaken. Och det går hur som helst snabbare än att handsy.

Pressarfoten med en plåt i mitten gör det enkelt att följa kanten men sömmen hamnar en halv millimeter för långt åt vänster tycker jag. Ska rota i förrådet med pressarfötter och se om jag hittar något annat att prova.

Flowers-blocket från NPNT är också färdigt.

Här har KM valt färgerna och visst är det en lite annan känsla i detta blocket jämfört med de andra? Bra blev det i alla fall.

Länkdags:

A Ten Minute Tutorial – den mest lättsydda duk jag någonsin har sett

Checkered or Magic Chain – sy flerfärgade kedjestygn (kolla även de andra stygen, lista längst ner på sidan)

6 kommentarer

 1. 1
  Birgitta i Arboga:

  När jag var på kurs i Lidköping fick vi tipset om en pressarfot med mittskena. En sån hade jag – men bara för raksöm. Nu har jag köpt en med bred öppning och har sytt på ett par kanter från framsidan. Då har jag använt en mönstersöm som syr lika mycket åt var sida från mitten. Jag måste ju erkänna att jag inte har varit superpetig med att det ska komma exakt mitt på – på baksidan på de små Afrikatäckena. Det har kännts mer viktigt att få dem klara. jag ska träna för att kunna sy på större täcken också.

 2. 2
  Maria:

  Åååå, varje gång jag läser här, får jag god lust att hoppa på tåget och hälsa på dig i ditt syrum. Men det känns inte som en praktisk idé att ta med bäbisen på en sån resa, han är inte riktigt tillförlitlig i möblera rum *s*

 3. 3
  Jenny i billdal:

  Det låter ju ursmart att kunna sy lukkekant på maskin. Kanske ska kolla om min maskin (och jag) klarar det. Kram

 4. 4
  Anna:

  Jenny – det är onekligen lite snabbare att sy på maskin när man kan göra en färdig lukkekant på ett par timmar, men det är fortfarande snyggast med handsytt tycker jag.

  Maria – vårt hobbyrum är väl inte det allra barnvänligaste, men tänk så mycket sytid vi skulle ha om du kom utan bebben. :)

 5. 5
  Wivi:

  Länken till alla stygn var jättebra. Nu blir jag riktigt sugen på att brodera igen.

 6. 6
  Erica:

  Åh vilken fin blogg jag ramlade in på av en slump. Vad mycket fint du syr!

Vill du säga något?

»
This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen