Anna syr

 

Regnbågsskatt och valpar

En skattkista kom hem till mig i går. Ja, det kanske inte syns på utsidan att det är en skattkista, den ser ut som en helt vanlig begagnad Elloskartong på sådär 30×40 cm. Men vänta tills ni ser innehållet!

Det är min lilla rara plastfarmor, världens sötaste tant, som har rensat ut en stor hög ullgarner som hon har haft liggande. Tyvärr ser hon för dåligt för att använda dem själv så jag har fått glädjen att adoptera dem.

Vad ska man nu göra av allt detta? Broderi är det första som slår en när man ser alla färgerna, men broderiprojekt behöver jag ju inte fler. Så jag funderar på om det kan vara lämpligt att virka mormorsrutor av dem och göra en pläd. Vad tror ni? Färggranna rutor med vitt emellan, visst skulle det bli vackert?

Apropå broderi – nu är valparna också klara.

Nästa block till rakning blir ett av extrablocken. Har precis ritat upp det med vattenlöslig penna och köksfönstret som ljusbord. Märks att armen är lite otränad, när den blir trött av att jobba högt i tio minuter. :)

Åsså en länk: En bloggare vid namn Susi har gjort ett mönster som är helt nytt för mig – så spännande! Jag blir alltid lite till mig när jag får syn på nya och originella idéer. Kika här!

7 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Vilken härlig skatt! Nu kan du brodera så nålarna glöder ;)
  Kram Lizzan

 2. 2
  Kikki:

  Vilken lycka!!!
  Kram Kikki

 3. 3
  eva johansson:

  Åh ,vilken skatt och vilken farmor!!
  Jag skulle lägga dem i en glasburk först och njuta av dem där…
  Du får många härliga timmar tillsammans med varje docka!!Kram

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Åh, vilka fina garner. En mormorsfilt tycker jag låter underbart!

 5. 5
  Jenny i Billdal:

  Vilken härlig hög! Mormorsfilt är sååå fint och ditt färgval låter underbart. Frågan är om det inte är väldigt tunnt garn = superduperevighetsprojekt. Men du kanske kan ta dubbelt garn? Lycka till!

 6. 6
  Elisabet Bergkvist:

  Vilken lycka!!!
  Väver du? Inslag till något,kanske
  Det påminner mej om,för flera år sedan, då jag ropade in på en auktion-sybehör mm.
  Hämtade paket inne i stan-jättestort-tog hem det och upp det.hittade massor av tyger,saxar,blixtlås,en jätteask med knappnål och så bäst av allt en ask med sysilkerullar i massor av nyanser.Säkert 200 rullar.Jag glömmer aldrig vilken lycka.Använder den fortfarande, när jag behöver en speciell nyans.
  Hälsn Elisabet i Järfälla

 7. 7
  EvaLena:

  oj oj oj, va läckert, med så mycket garn, om det är ull så går det tova, du vet med en tovnål och borste……
  Jag älskar dina broderier, kanske måste jag härma lite………om jag får ……… då jag blir färdig med mitt applikations projekt………Grattis till din vinnartäcke, som r urtjusigt……….soliga kramar

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen