Anna syr

 

Oj, jag svor i kyrkan

Min Breakfast at Tiffany’s jelly roll har kommit, den är så fin! Det var den som jag vann med Höstlövskvilten på Quilting Gallery härom veckan.

Jag har inte så mycket Moda-tyger i stashen, i alla fall inte av designertygerna. Modas bastyger är jättebra och användbara men designerserierna är ofta rätt trista. Visst, de är fina och tilltalande men har man sett två eller tre tygserier så har man liksom sett alla. Varma jordfärger, blommor och blad, några prickar och ränder ibland … inte så mycket variation direkt.
(Jepp, nu svor jag i kyrkan. Ni som älskar Moda, kör hårt – jag lämnar dem glatt åt er.)

Mina husgudar bland tygtillverkarna är Makower och Kaufman som båda gör färgstarka och sprakande tyger. Gärna med guld på, och det är ju jag svag för. Tror jag har romska gener någonstans bakåt i generationerna. :)

Breakfast at Tiffany’s är inte typiskt Modamurrig utan har de lite piggare och klarare färgerna. Ljusblått, honung, olivgrönt, chokladbrunt och rosa. Den kommer att bli en utmärkt myskvilt lite längre fram, när jag har beundrat den färdigt. Men nu får den ställa sig på hyllan ett tag och umgås med de andra rollarna.

9 kommentarer

 1. 1
  Maria:

  Ja, jeg kan godt lide mode – specielt deres pre cut varer. Det er nemt til en mindre dug, en babyquilt, en taske mv. Men, men, men jeg ELSKER bali og Kaffe Fassett. Godt vi har forskellig smag og ønsker!

 2. 2
  Barbro Hjorth:

  Grattis till vinsten !

 3. 3
  Birgitta i Arboga:

  Läckert! Grattis till vinsten.

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Jättefin Jelly Roll, och tänk så kul att du vann första priset! Grattis!! Jag röstade ju också på dig.
  Själv gillar jag balityger lite extra mycket. Många av Kaffe Fassett, men de får inte vara FÖR blommiga. Makeover är fina också!

 5. 5
  eva johansson:

  Grattis till din vinst,,,väntar med spänning på mysfilten!!kram

 6. 6
  Maja:

  Ja, nu 17 svor du så jag blev alldeles matt!!!
  En del kan jag hålla med om, men men…

  Grattis i alla fall till vinsten och Din vackra tyghög!

  Skulle du ångra dig och inte vilja ha den så kan du skicka den till mig!
  Jag sparar på ALLA Joanna Figueroas tyger!
  Till slut ska det bli ett överkast åt oss, men just nu så är det samla som gäller!

  Visst är det skönt att vi alla är olika! Jag tycker inte särskilt mycket om Makowertyger, gillar Kaufman, älskar Bali och Kaffe Fassett, men vill helst inte behöva se något guld på mina tyger! Silver däremot är alldeles jättevackert;)

  Har kommit att gilla dig iaf!
  Kram Maja

 7. 7
  ingrid:

  Det är väl tur att vi inte alla gillar samma tyger, tänk så enformigt det skulle bli!
  I bland är det väl nyttigt att gå utanför sin ”comfort zone” och det kan ju bli så om man vinner något. Grattis och du kommer säkert att sätta lite Anna-stuk på det hela så småningom!
  Kram
  Ingrid

 8. 8
  Lizzan:

  Nog kan jag hålla med dig lite om att det lätt blir samma samma, men ibland så hittar jag en favorit. Har annars ingen bestämd favorit, köper det som tilltar mig. Kram Lizzan!

 9. 9
  Brita:

  Stort grattis till vinsten! Håller med dig om Moda, de är lite tamt och lika, men deras JellyRolls är ändå rätt okey. Fast jag som gillar färger diggar BaliPops och TongaTreats ännu bättre! :-)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen