Anna syr

 

Anettes regnbågsutmaning

En av mina mest kreativa nätvänner, Anette med bloggen Anette L syr och skapar, har kommit med en fantastisk idé.
I Regnbågsutmaningen tänker hon sy kviltar i regnbågens alla färger för att jobba med sin relation till just de olika färgerna. Minst tre i varje färg – jag är vederbörligen imponerad.

Projektet har fått en egen blogg där man man kan följa deltagarnas öden och äventyr.

Jag tänkte hårt och länge innan jag bestämde mig för att hänga på. Det är ju inte så att jag behöver fler projekt för att ha något att göra. :) Men det passar bra ihop med en plan som jag har för mig själv, nämligen att träna på att göra mindre och enklare kviltar som kan bli färdiga på kortare tid än mina vanliga evighetsprojekt. Så att göra sju lagom svåra kviltar i olika färger passar faktiskt perfekt när man tänker på det.

För att ta det ännu ett snäpp högre ska alla tyger komma från stashen eller scrapslådorna. För jag behöver verkligen använda det jag har innan det blir helt föråldrat.

Den första kvilten ska bli röd enligt reglerna. Rött är en färg jag har en ganska ansträngd relation till och jag undviker vanligen rött så långt som möjligt. Ibland kan jag sträcka mig till att stoppa in lite vinrött eller rosa som kontrast till mina vanliga färger men mer än så blir det sällan. Så en helt röd kvilt … ja, utmaning var ordet.

Som tur är finns det ingen deadline så man får ta den tid man behöver. Men jag ska jobba snabbt, som sagt, så jag hoppas att detta inte blir något evighetsprojekt.

4 kommentarer

 1. 1
  Brita:

  Jasså, en till som gillar Regnbågen! ;-) Själv blev jag sååå sugen så att haka på, få se hur länge jag kan stå emot?!? ;-) Klok idé du hade om att använda det man redan har.

 2. 2
  Maja:

  Kul att du oxå ska med på ”Regnbågståget”!

  Det verkar som att vi har tänkt lika här.
  Jag har också bestämt mig för att bara plocka tyger ur stashen, scraps har jag inte så mycket kvar av, men det finns en hel del udda bitar i lådorna här hemma!

  ALLTSÅ INTE köpa något nytt till detta!
  Mina kviltar ska heller inte bli för stora, inga grytlappar,
  men absolut inte några överkast!

  Lycka till med dina kviltar!
  Kram Maja

 3. 3
  Ullis:

  Härligt att vi blir några som hoppar på utmaningen. Själv tänkte jag inte efter så noga utan gick mer på känslan :o) Tack och lov finns det ju inget slutdatum! Kramar Ullis

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Hehe, här är en till galning som hängt på! Jag hade ju lite flax i och med att jag just syr på min gröna kvilt, så den får bli nummer ett!
  Annars tänkte jag att prova olika tekniker, och olika storlekar. Annars blir det lätt för stort. Skönt också att det får ta den tid det tar!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen