Anna syr

 

Höstlördag

Lördagsglädjen vill inte riktigt infinna sig i dag. Dels är jag fortfarande förkyld, tredje veckan nu, dels är jag grymt trött och så tokregnar det. Huset är stökigt och skräpigt, sybordet är rörigt och fullt av datorprylar, sylusten lyser med sin frånvaro och arbetslivet är pest. Men några glädjeämnen har jag att gotta mig åt: Körkortet (jippi!), Toy Story 3 på bio i dag med familjen och samlarmässa med mamma i Gävle i morgon. Med lite tur hittar jag något helt onödigt antikt sybehör till samlingen. :)

I går shoppade jag på  Toys R Us – Fyraåringen blir uppgraderad till en Femåring om några veckor – och då hittade jag ett paket kritor som ville följa med hem till syrummet.

Jag har funderat länge på att måla broderier och då kan man använda just såna här vaxkritor. De här är bra (hoppas jag) eftersom de är smala och man kan få bra precision samtidigt som de inte går av som vanliga kritor. Kortfattat så målar man på tyget med vaxkritor, stryker måleriet med papper så vaxet smälter (papper under och ovanpå pappret för att skydda strykjärn och strykbräda) och sen broderar man konturerna.

Hjärtana bredvid kritorna är målade på ett beige tyg och strykta. Det verkar bra än så länge, färgen kladdar inte av sig när man gnuggar tyget. Vet inte om jag ska tvätt-testa, det är väl sällan nödvändigt att tvätta broderier – i alla fall om man ska ha dem till prydnad. Vi får se.
Ett bra projekt för att testa tekniken är världens sötaste elefantbroderi som jag har länkat till tidigare.

Skönt att i alla fall kunna brodera trots att kreativiteten är som bortblåst. Det är väl kanske för att man inte behöver tänka så mycket när man broderar stitchery, det är bara att följa linjen. :)

6 kommentarer

 1. 1
  Eva:

  Hm, kan man görs så när man målar broderier.
  Det måste ju provas lite längre fram, har liknande kritor i mitt syrum Kram.

 2. 2
  Mia:

  Grattis till körkortet, man blir så härligt fri.

 3. 3
  Wivi:

  Jag har ”gamla vanliga hederliga” vaxkritor. Måste testa om de funkar.

 4. 4
  eva johansson:

  Spännande!!Kram och krya på dig

 5. 5
  En bok om dagen:

  Ett packe tyger landade hemma hos mig idag! De är så söta! Tack, än en gång! ;-)

 6. 6
  ingrid:

  Vi uppgraderade Artonåringen till Nittonåring igår. Jag kom och tänka på din terminologi, jag gillar den!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen