Anna syr

 

Blogg blir bok

Allt vi skriver i våra bloggar, vart tar det vägen egentligen? Om vi av någon anledning blir av med bloggen, då skulle åratals funderingar och skriverier försvinna. Vad har vi att visa våra barn och barnbarn i framtiden, när de vill veta vilka vi är bakom mamma-masken och vad våra liv har innehållit? Visst vore det synd att förlora en så stor del av det kreativa livet?

Med ungefär de tankarna i bakfickan bestämde sig en bloggare för att spara sina blogginlägg i bokformat. Mer om hennes arbete och resultat kan man läsa på angry chicken: From blog to book. A long, arduous journey. Här finns gott om tips på hur man kan framtidssäkra sina texter. (Och man behöver ju inte göra en hel inbunden bok – det går precis lika bra att samla utskrifter i en pärm.)

En kommentar

  1. 1
    Josefine:

    Tänkvärt faktiskt. Väldigt ambitiöst av henne att göra egna böcker. Så långt kanske man inte behöver gå, men att spara ner bloggen i pdf-format verkar ju vara rätt enkelt. Hon tipsade ju om blog2print. Jag hittade en annan som kanske inte gör riktigt lika fin utskrift, men som är gratis: http://www.blogbooker.com.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen