Anna syr

 

600 och gebort

Just nu läser du inlägg nummer 600 på min kära syblogg! Som vanligt firar jag alla hundratal med att ge bort grejer och detta är inget undantag. Jag har gjort en djupdykning i lådorna och hittat lite att dela med mig av.

Från vänster överst:
1. Charm pack Serendipity Butterfly av Lyndhurst Studio
2. Charm pack Porcelain av Moda
3. En meter tyg med fina hjärtan
4. Charm pack Rose garden Tea for Two av Northcott

5. Mönster på löpare, Pinwheel Puzzle av Atkinson Designs
6. Mönster på väska i Mended Hearts av Mias Quiltbod

Enligt omröstningen till höger gillar 82% att vinna tyger och 47% att vinna mönster så jag hoppas det finns något som frestar alla. :)

Den alltid lika generösa Veronica på @Veronicas i Malmö bidrar med ett presentkort på 250 kr i webbshoppen. Tack kära du!

För att delta, lämna en kommentar och tipsa om något roligt och/eller användbart. Inget tips = ingen vinstchans.
Är du sugen på någon särskild vinst så skriv det med. Presentkortet på 250 kr drar jag en slumpmässig vinnare till. Och dragningen blir någon gång mitt i veckan när jag känner för det. :)

Tack kära ni för att ni fortsätter att läsa och kommentera när jag skriver och syr! Det värmer hjärteroten varje gång jag får en kommentar.

43 kommentarer

 1. 1
  Maria:

  Hej Anna. Stort tillykke med de mange blogindlæg! OK, jeg vil fortælle noget sjovt: For et par år siden sad jeg en aften og syede på maskine. Jeg skulle spole undertråd og rakts samtidig ind over symaskinen, for at tage noget at drikke. Og øv – så blev mit lange hår spolet på spolen!!! Jeg fik stoppet maskinen, og råbte så på manden min efter hjælp. Han og børnene kom straks, og så sagde manden: Kom unger, nu går vi inden jeg kräkas af grin!
  Prøv det ikke – det er mit tip!
  Kram Maria

 2. 2
  Maja:

  Hej Anna!
  Så skönt att du kom tillbaka! Tänk att en frånvaro på en vecka kan kännas så lång!
  Mitt tips måste bli att alltid lämna sin syplats/rum i någorlunda städat och undanplockat skick.
  Då känns det roligt och inspirerande att komma tillbaks och igång.
  Om man måste börja varje nytt sömnadstillfälle med att städa så försvinner mycket av lusten att sy.

  (Just nu ”häckar” jag hellre i vardagsrummet än i syrummet).

  Kram Maja

 3. 3
  Maja:

  OJ, Glömde ju att gratulera till 600 inlägg!
  Hoppas på många, många mer!
  Kram Maja

 4. 4
  Barbro Tallroth:

  Hej Anna!
  Grattis till 600 inlägg. Tack för alla tips och all inspiration som du delar med dig av.
  Läser dig blogg troget och saknar dig då inläggen uteblir några dagar.
  Tipsa om något roligt; Tänk att det kan vara så roligt att tömma upp och ner på scraps-korgen och försöka skapa något av de minsta bitarna, trots att de ju finns större tygbitar i lådorna. Jag skulle bli mycket glad om du fick skicka det fina tyget med hjärtan på till mig.
  Kram och än en gång grattis Barbro

 5. 5
  lisbeth:

  Grattis till 600 inlägg Anna!

  När jag tappat sylusten brukar jag städa min syhörna,
  Hitta bättre ordning i lådor mm. och sätta mig ner och titta i mina mönsterpärmar,
  tidningar, så vips… så är ett nytt projekt på gång….

  Det finns också modabake…
  när jag hade en jellyroll jag klappat färdigt,
  hittade jag ett projekt där för jellyrolls…

  Hoppas det kan hjälpa någon med mina tips!
  Ha en jättebra helg… mvh. lisbeth

  Vinst önskemål?
  Gärna presentkort men även charmpack 1 el 4,
  älskar charmpacks…

 6. 6
  Monica A:

  Hej Anna,
  Din blogg är superbra! Beror på att Du lägger ner mycket tid och omsorg på att göra den bra!
  Grattis till 600 inlägg!
  Mina tips:
  För sylustens skull: Sy med vänner!
  Försök vara noggrann: det är roligare när det blir bra. Sy för att det är roligt inte för att bli färdig. I slutet av ett projekt ”stressar” jag gärna för att bli färdig.
  Planering av projektet är 75 % av tiden, när man insett det så lägger man mer tid på planering, så blir slutresultatet oftast bättre.
  Om jag vinner (vilket är högst otroligt, jag vinner aldrig något) så är jag tacksam för att bara vinna!!
  kramisar Monica

 7. 7
  Malin i Vallentuna:

  Hej Anna!

  Grattis till dina 600 inlägg! Jag har läst mååånga av dem! ;-)
  Finner dem oftast intressanta och välarbetade.

  Mitt tips kommer här:
  http://www.unrulyquilter.com/quilts/my-quilts/
  Hittade henne häromdagen och min hjärna går nu på högvarv med allt jag vill göra med inspiration från henne!..
  Är väldigt förtjust i ”moderna” kviltar även om jag själv mest presterat ”traditionella”.

  Trevlig helg!

 8. 8
  Maria:

  Hejsan Anna.

  Mitt bästa sytips just nu: Sy fina tygbindor så blir det rent av lite roligt att ha mens…

  Det turkosa tyget med hjärtan blev jag lite kär i! Hjalmar är sjukt snygg i turkost :)

 9. 9
  Angelica Backman:

  Hej Anna och stot grattis till 600 inlägg.
  Alltid lika roligt och givande att läsa.

  Mitt tips blir att när jag avslutat ett projekt
  skär jag upp dem ”överblivna” bitarna/remsorna
  till färdiga kvadrater och rektanglar som passar
  utmärkt att samla ihop till en scrap quilt och då
  är ju liksom halv jobbet gjort.
  Quiltkram agge

 10. 10
  eva johansson:

  Grattis ,grattis Anna!!!
  Det är alltid lika roligt att läsa din sida ,för den blir jag
  glad av..och glädje/skratt är mitt motto i våran hobby!!
  Tips,,jag använder alltid min lilla 2,5 inch linjal att skära till
  scraps så fort jag får ””över”" några bitar.Alltså den ligger
  alltid på skärmattan ,,,redo!!!
  Kram på dig och lycka till med din inlägg ,,,som vi läsare
  väntar så på.

 11. 11
  Lotta i Piteå:

  Hej!
  Grattis till en jättefin blogg!! Den har varit kul att följa och jag hoppas en massa mer att läsa!
  Ett tips?? Sy med glädje så får du glädje!
  Kram
  Lotta i Piteå

 12. 12
  Maria Linde:

  Hej!
  Grattis till 600 inlägg och en underbar blogg.
  Mitt tips är om man känner sig nere gå in i syrummet och bara plocka med tygerna och njut.Då mår man så bra efteråt,sylusten återkommer och ideerna sprutar`.

  Hoppas på vinst.
  Maria i Falun

 13. 13
  Catarina i Täby:

  Hej Anna!
  Även jag önskar dig grattis till ditt 600 inlägg, det är alltid lika trevligt att gå in på din blogg och läsa vad du skrivit. Mitt tips är att använda ”hårklämmor” när man syr i blixtlås på necessärer istället för att använda knappnålar. Har lagt in bild på min hemsida så du/ni förstår vad jag menar.
  Om jag vinner skulle jag bli glad för mönstret på löparen eller någon av de andra vinsterna.

  Kram Catarina

 14. 14
  Gunilla Linered:

  Hej.
  Håller med de övriga att din blogg är mycket inspirerande. Jag vill tipsa om en länk som också uppdateras ofta och som bjuder på många fina mönster.

  http://www.modabakeshop.com/

  Hälsningar Gunilla i SALA

 15. 15
  Ann-Christin i Svalöv:

  Grattis till 600 blogginlägg! Bara fortsätt så, så blir vi, dina följare glada! Mitt tips när inspirationen tryter är vänners bloggar och deras länkar! Till sist är man långt ute i cybervärlden och har sett fantastiska mönster, tyger och idéer! Skulle jag vinna, vilket jag sällan gör, så är det så att fjärilar är min förtjusning, bor på Fjärilsgatan!

 16. 16
  Irene:

  Hej Anna, trots att du lämnat skåne så gillar jag dig och din blogg, fniss.
  Tips? Hmm.. Jo om du vill göra någon glad, granne, vän, arbetskamrat eller mamma eller…
  Så ta 4 rutor från en charmpack, sy ihop dom till en fyrkant, quilta ihop med en baksida med vadd emellan och kanta med ”lukkekant” och ge bort som brödkorgsduk.
  Mycket uppskattat.
  Vinstönskemål? Ja såklart charmpacken med Tea for Two så jag kan göra fler.
  Kram o ha det gott i ”norrland”

 17. 17
  Catarina i Täby:

  Jag trodde adressen till min hemsida kom med men det ser jag att så inte är fallet, här kommer den
  http://catarinasquilt.zoomin.se

  Kram Catarina

 18. 18
  Carina i Furulund:

  Hej Anna
  Grattis till dina 600 inlägg.
  Mitt tips är att aldrig dela arbetsrummet med barnen och deras intressen för då är där alltid stökigt när man kommer och sätter sig.
  Gillar tyget med hjärtan eller presentkortet hos Veronicas.

 19. 19
  siwan:

  Hej Anna!
  Grattis!
  Jag blir så glad av att titta in på din sida, med alla tips som du delar
  med dig! Jag förstår inte hur du hinner med allt du gör!
  Jag vill också hinna med lika mycket, tack en gång till för alla tips!
  Tänk så lätt det är att drabbas av quilt sjukan, att en ny tyg-bit kan göra en så glad!
  En charm-packe, hade varit kul, men blir glad av att bara få något.
  Kram Siwan i Bjärred

 20. 20
  Jane S:

  Grattis, jag förstår verkligen varför så många har din blogg som favorit, den är alltid intressant att läsa.
  Tips:Har du ett tråkigt tyg, så kör det i tvättmaskin med någon tygfärg som du gillar! Det kan bli mycket spännande resultat.
  Alla vinsterna är fina, så blir något av det mitt så blir jag glad!

 21. 21
  Wivi:

  Sexhundra inlägg! Grattis!
  Är inne och kikar i din blogg så gott som dagligen för där finns alltid något trevligt att läsa, många tips och länkar. Ser fram emot de nästa 600 :) OM jag skulle ha turen att bli dragen så vill jag helst ha tyg. Har aldrig köpt eller sytt något av Charm pack så det skulle vara en utmaning. Lycka till i fortsättningen!
  Kram

 22. 22
  Wivi:

  Glömde ju alldeles bort att tipsa om något roligt.
  Om du läst min blogg den senaste tiden så har du sett att jag tycker det är roligt att brodera block till kviltar och BOM-en Under the Sea har varit jätterolig att sy med de söta figurerna. Har ett block kvar att brodera och jag längtar efter att kunna börja på det.

 23. 23
  Anna-G Johansson:

  Hejsan och stort grattis till 600 inlägg!
  Mitt tips blir att vid sytorka surfa runt på internet, detta magiska redskap, och titta på vad alla andra gör just nu, då får i allafall jag alltid lust att sy något!
  Ett annat tips är att när jag sytt något, så gör jag något litet av de rester som finns kvar. Resterna från en duk, kan bli ett par pannlappar. Rester av ett täcke kan bli ett litet pyttetäcke eller en kudde. Det som sedan finns kvar av tyget skär jag ner till lämpliga bitar i restlådan.
  Tredje tipset är att när jag vill prova en ny teknik, så använder jag bitar från restlådan och syr ett prov av. Ofta renderar provet i ett kuddöverdrag eller ett litet fodral, eller en liten ”nesse” med dragkedja och ögla för pennor, pengar, eller annat smått och gott.
  OM jag skulle vinna något i din Ge-Bort så blir jag jätteglad för charm-packen ”Tea for Two”.
  Jag ser fram emot ytterligare 600 fina inlägg. Lycka till!
  Anna-G

 24. 24
  Pernilla i Skultuna:

  Hej och grattis till ditt 600:e inlägg. Är ofta in på din blogg och blir inspirerad. Mitt tips är visst som många andras här, när inspirationen tryter så går jag också ut på bloggar och länkar och läser och njuter och drömmer om nya projekt. =)

 25. 25
  En bok om dagen:

  Hej! Ganska så nytillkommen läsare här! Gillar dina inspirerande inlägg! ;-)

  Mitt bästa tips när det gäller sömnad (och för all del allt slags handarbete eller pyssel): Våga tro på att du kan! Om man bara tänker efter först och kanske googlar lite efter instruktioner så brukar det mesta gå att lösa. ;-)

  Jag skulle bli väldigt glad för något av dina charm-pack eller hjärtetyget – de ser väldigt fina ut!

 26. 26
  Johanna Hallberg:

  Hej!
  Mitt tips är att ta en bild på alstret och skriva ut det, häfta på överblivna bitar av de använda tygerna samt skriva en kommentar om vem som fått alstret och om det var ett roligt tidsfördriv (eller inte) samt förvara alltsammans ihop med mönstret/beskrivningen i en plastfick eller dylikt. Det är så lätt att glömma bort hur allt blev och vem som fått vad. För övrigt håller jag med om att ett helt eget sy/handarbetsrum är ett måste för att få inspiration och tid till kreativitet.

  /Johanna

 27. 27
  Johanna Hallberg:

  Jag gillar charmpacken Porcelain…..

 28. 28
  Gunilla Gustafsson:

  Hej!
  Grattis till de 600! Är inne på din blogg dagligen för att få inspiration och idéer. Om man använder ditt flygande-gässmönster och syr remsor av småbitar allt eftersom, kan dessa sys ihop med matchande tyg till hela stycken. Använd sedan t.ex Lizzans mönster i senaste FQ och sy en vinpåse istf en blomma! Uppskattat!
  Kram, Gunilla G

 29. 29
  Annika:

  Gratulerar till 600 inlägg! Tycker mycket om din blogg, dina kloka ord och alla dina ”reportage”. Mitt tips är att alltid skära upp tygerna, när du ändå skär till ett specifikt projekt. På så sätt får du alltid ett enhetligt mått på dina scraps. När jag har skurit klart det jag behöver till ett projekt och har kanske 10 cm kvar av tyget, på full bredd eller mindre, då skär jag alltid ner det i 1- eller 2″-remsor. Dessa sparar jag till senare. Den lilla snutt som blir kvar av tyget slänger jag. När sedan andan faller på så kan man sy sig något nytt med sina 1- eller 2″-remsor.
  Om nu fru Fortuna skulle vara med mig så skulle jag bli väldigt glad för en charmpack.
  Kram från Annika

 30. 30
  tubakk:

  Hei. Så fine saker vil jeg gjerne være med på å vinne. Mitt tips er at du aldri må kutte tråden når du syr. Jeg har alltid de minste bitene i en boks ved siden av symaskinen, og så tar jeg to av dem og syr ihop. To fordeler med det; jeg sparer tråd, og så vokser småbitene til større biter etterhvert, og kan brukes til litt av hvert. Gratulerer med 600 innlegg, og god helg!

 31. 31
  Elisabet Bergkvist:

  Hejsan och GRATTIS!
  Mina tips är av lite enklare slag.
  1.Använd gamla skokartonger till UFO:n.Skriv vad de innehåller på gaveln.
  2.Kakkartonger i genomskinlig plast är bra till trådrullar,blixtlås mm.
  3.Roliga saker är att bläddra i gamla quilttidningar.
  Hälsn ELisabet i Järfälla

 32. 32
  märit:

  grattis till dom 600 inläggen . Följer dej nästan dagligen och ett mönster du hade gjorde jag till min dotter när hon gifte sej. Tips ja tycker att ni skall titta in hos Eva.j och se hur roligt vi har det på västkusten när vi syr kram märit

 33. 33
  Sarah:

  Hej gumms!!

  Grattis till ditt 600-jubileum!!

  Är ju inte i svängen….än….men mitt tips, som gäller det mesta inom sömnad, är att man kan spara kläder som gått sönder för att ex. sy barnbyxor av vuxenbyxor-tyg osv….. Spara knappar för framtiden osv, osv….

  Kram

 34. 34
  Laila L S:

  Gratulerer med 600 innlegg! Jeg følger bloggen din via Google Reader så jeg ikke skal ”miste” noen innlegg. Desverre må jeg innrømme at jeg ikke er så flink til å kommentere.
  Mitt tips er ikke mitt, men et jeg fant på en annen blogg for noen uker siden:

  http://britthelen.blogspot.com/2010/08/pepperkakeboksens-extreme-makeover.html

  Hvis jeg vinner blir jeg glad for hvilken som helst gevinst, de er fine alle sammen.

 35. 35
  Agneta:

  Grattis till 600 inlägg! Mitt tips är att köpa en verktygsväska på Biltema. Den är bra att ha t.ex. som kursväska. Det finns många mindre fack både på in- och utsidan så det ryms en hel del småsaker som behövs. Sen finns det plats för en hel del tyg.
  Just nu använder jag min väska för mina scrapbookingsaker.
  Här finns bild på väskan
  http://bergabotrollmor.zoomin.se/blogg/permalink-20090616-215991.html

 36. 36
  Immi:

  Grattis till en trevliga sida, alltid lika intressant att läsa vad du skriver. Mitt tips är väl som de flesta andras här, håll ditt syrum städat, plocka undan efter dig, var noggrann när du syr något, klipp av trådarna med detsamma och framför allt var noga och stryk! Och tänk på, allt som man syr måste man inte behöva:O))) Kram Immi

 37. 37
  Birgitta Stéen:

  Hej Anna!

  Grattis till 600 inlägg som väl snart är uppe i 6000……, kanonbra blogg!
  Mitt tips gäller strykning, det finns hur mycket som helst i ämnet men just detta att sätta sömmen betyder väldigt mycket för ett lyckat projekt.
  Att sätta sömmen betyder att man stryker sömmen man sytt, innan man pressar isär dom. Du får en mycket starkare söm som inte ”sladdar iväg”. Detta fick jag lära mig när jag fick hjälp att sy en Lonestar o där alla sömmar är på skrodden. Skitviktigt!!
  Jag tycker att alla dina priser är toppen men har faktiskt aldrig sytt något av en charmpack så det hade varit kul

 38. 38
  Jenny i Billdal:

  Stort Grattis Anna till din kanonblogg! Ser också fram emot många många fler inlägg.
  Mina tips gäller kanter.
  1) Gör en egen pappmall att använda för att få fin form på necessärer.
  2) Cutting Edge tejp, som gör livet lättare när man ska skära ett visst mått.
  Jag har försökt att förklara mina tips lite mer utförligt på min blogg:
  http://tankaromtyg.mittspejs.se/blogg/permalink-20100912-368617.html
  Fin-fina vinster! Nr 2 skulle nog bli mest utmaning för mig. Hoppas, hoppas…
  Kram Jenny

 39. 39
  Marie:

  Hej Anna
  Dette er mit første besøg på din blog – og nu er du lagt ind i min blog-liste!!!
  Til lykke med de 600 indlæg – det er flot og jeg vil se om jeg en dag kan komme igennem dem alle…
  Mit tips er: Husk at tjekke at du har fjernet ALLE papper fra en quilt-top inden du lægger den sammen med mellemfoer og bagstof! Jeg har prøvet at sidde og håndquilte et sengetæppe for nogle år siden, og pludselig kunne jeg mærke en lille bitte pap-skabelon, jeg ikke havde fået ud. ØV! Der var intet at gøre, jeg måtte lade den sidde.

 40. 40
  Marie:

  Ups! Jeg glemte: Jeg håber at vinde i din gebort – meget gerne en af de 3 charmpacks!

 41. 41
  Ullis:

  Grattis till 600 inlägg! Det är alltid lika inspirerande att komma hit och läsa, och jag ser fram emot de nästa 600 inläggen. Mitt tips får bli det jag fick med mig från Mikael Svenssons kurs i Quiltköping förra helgen. När du köpt en ny bit tyg, börja med att skära en 2½ tums remsa. Samla dessa i en burk och du kommer snart ha en godis-burk som heter duga att välja och vraka i till kommande remsprojekt.
  Om jag vinner vill jag helst ha vinst nr 2, 4 eller 5.
  Kramar Ullis

 42. 42
  Gunilla:

  Hej och grattis till dina 600 inlägg!
  Jag har just upptäckt din jättefina sida och det är alltid lika roligt att läsa den. Blev lite orolig när du inte skrivit något på länge… Dina bra listor över olika sytekniker, hur man avslutar en quilt och framförallt din stora lista över butiker i hela Sverige är toppen! Hoppas du fortsätter skriva i minst 600 inlägg till!
  Mitt tips får bli att: när man surfar på internet hittar man ju så mycket olika guldkorn, jag brukar skriva ner vad det är och vilken internet adress på en lista som jag har i datorn. På så sätt sparar man mycket tid när man ska försöka komma ihåg var man såg det där bra tipset!
  Om jag råkar vinna (jag vinner aldrig något) vore det roligt med en charmpack.

 43. 43
  pialuttan:

  Grattis Anna! Du har en mycket inspirerande blogg och skriver intressant…
  Tips, hm du har fått många som är ”mina”…
  Ordning och reda i lådor och skåp ger skaparlust när jag hamnar i sysalongen.
  Av överblivet skär jag ner i remsor och kvadrater och har på lager.
  När jag inte vet, då syr jag av remsorna och kvadraterna.
  Med jämna mellanrum städar jag symaskinen, dammar ur med tryckluft som min handlare, smörjer och byter nål oavsett. Nålar slits också!

  Om jag vinner, haha då blir jag överlycklig för jag brukar inte vinna…Kramar!

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen