Anna syr

 

Bilder från Gammelstilla

Kviltkonvaljerna hade en jättetrevlig sydag i Gammelstilla i går. Det var soligt och varmt hela dagen och det var ett gäng trötta sytanter som vände hemåt vid 17.

Efter morgonfikat gick vi igenom maskinkviltningen. Damerna var duktiga elever och de som hade rätt pressarfötter med sig provade sig fram och fick bra kläm på det. Jag tror att de hade trott att det skulle vara svårare. :)
Tyvärr har jag inga bilder från förmiddagen, jag var så upptagen med att hjälpa mina elever att jag glömde plåta dem.

Jag kviltade själv en provlapp som ska få bli en förvaring till Fyraåringen och en större tygbit som ska bli ett datorfodral.

Vi åt lunch på Gammelstilla Café, lax och potatis, och efter det var det fri sömnad. Jag hade tänkt jobba på Shakespeare men naturligtvis hade jag glömt den osynliga tråden så det blev inget av med det. (Nackdelen med osynliga saker: de är svåra att se när man packar.) I stället broderade jag på NPNT och hann en liten bit till.
Flera av damerna sydde väskor och några gjorde andra projekt.

Vi hade en stor sal med massor av plats.

Lailas väsktyger

Marianne har en likadan Husqvarna 2000 som den jag började min sykarriär på.

Eftermiddagsfika. Varmt var det.

Golvet i hallen på ovanvåningen. Coolt, eller hur?

Naturnära faciliteter.

När vi gav upp sömnaden på eftermiddagen beslöt vi oss för att plocka hem utställningen som har hängt på caféet hela juli.
Här kommer några bilder som KM tog på utställningen när det begav sig.

6 kommentarer

 1. 1
  Maja:

  Mycket fina arbeten och vilken vacker omgivning!

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Ja just det, osynlig tråd…hur katten får man med den? Fniss!
  Härligt och roligt verkar ni haft iaf.
  Värmen tog nästan kål på oss här igår också, nu är det betydligt svalare, så jag har kviltat med Aurora idag. Lite svårt är det, sprätten har kommit till användning förståss. Men skam den som ger sig. Imorron ska jag på den igen.

 3. 3
  Ingrid:

  Ljuvliga bilder och fantastiska arbeten.

  Kram
  Ingrid

 4. 4
  Christina:

  Jättefina bilder och många fina kviltar.

 5. 5
  eva johansson:

  Roligt att du hittat en grupp att sy tillsammans med.
  Det var en vacker utställning ni hade med fina arbeten!!Kram

 6. 6
  Gunilla B.:

  Inte visste jag att det var en kviltutställning i Gammelstilla, då skulle jag ha åkt dit. Vi har sommarstuga i Svärdsjö och det är ju inte så långt. Vi har varit där för några år sedan och tittat på en utställning, antagligen i samma lokal som ni var. Var det inte svårt att få upp kviltarna på de väggarna?

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen

Rösta!