Anna syr

 

Semesterstiltje

Här råder fortfarande semesterstiltje. Ja, inte i syrummet men i kameran och datorn. Jag läser bloggar och mail men ids inte riktigt anstränga mig så här sista veckan på ledigheten. Nästa vecka börjar allvaret och vardagen igen, då kommer jag att blogga hur mycket som helst för att smita undan jobbet. :)

Ursäkta inomhusljuset. Bättre bild kommer när det är klart.

I dag har jag sytt på skärmatteväskan som jag påbörjade förra sommaren. Den har hängt halvfärdig på en galge i syrummet i över ett år och varit i vägen mest hela tiden. Nu är det bara sidorna med blixtlåsen kvar och det saknas vlieseline innan de kan bli färdiga. Det blir en titt inom Ohlssons i Gävle i morgon för en rejäl uppbunkring av vlieseline.

Jag har också sytt ihop ett hörn av Kuberna och det blir riktigt tjusigt. Tar sin lilla tid dock, hela rasket består bara av Y-sömmar. Om jag får för mig att göra något liknande igen så påminn mig om att jag föredrar att sy den sortens mönster för hand.
Några har tipsat om att man kan dela den liggande romben i två och sy ihop mönstret i rader, vilket är mycket enklare. Tack för förslaget, men jag gillar ju att göra saker det svåra sättet. Även om det tar hundra år. :)

Om det är finväder i morgon kan det tänkas att mamma och jag drar till skogs för att plocka blåbär. Det vore gruvligt gott med hemgjord blåbärssylt på pannkakorna resten av året.

4 kommentarer

 1. 1
  Lotta:

  Huh – min skärmatteväska har också hängt på en dörr sedan vi var på kursen – kanske jag skulle ta och fixa klart den till sömnadskursen jag skall gå i höst …

 2. 2
  Anna:

  Lotta – ja, du får lägga på ett kol du med. Perfekt med en stor väska till kursen ju. Och tänk så mycket plats det blir vid dörren när väskan är klar!

 3. 3
  Lizzan:

  Nog känner jag igen det där med semesterstiltje, fast min bloggstiltje har varat längre än semestern. Ska bli ändring på det snart ;)
  Spännande ser det iaf ut med din kuber!
  Kram Lizzan

 4. 4
  Wivi:

  Kuberna ser fina ut.
  Och hemgjort blåbärssylt resten av året? Antingen äter ni inte pannkakor så ofta eller så räknar du med att hitta VÄLDIGT mycket blåbär. Lycka till!
  Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen