Anna syr

 

Alldeles borti tok

Jag tänkte sy på ramar lite snabbt och lätt på min Asian Brick Road så att jag kan få den kviltad och klar. Tyg hade jag som väntade, ett grönt till smal ram och det turkosa med löv till bred ram.

Fin kombination, borde passa bra.

Det tog mig säkert en halvtimmes velande nere nos Veronica att välja ut dem så nu var det bara att tuta och köra. Men …

Aj aj aj, hjälp så hemskt! Var är sprätten?

Det blev helt borti tok fel! Ingen av ramarna gör det de ska, tvärtom blir intrycket bara rörigt och splittrat, man har inget att fokusera på utan allting är småprickigt och blurrigt. Huvaligen! Detta måste sprättas!

Eftersom jag är en seriös bloggare delar jag med mig av detta totalhaveri innan jag sprättar. Men det svider allt i självkänslan. :)

För lite teori om konsten att välja ramar, se min lilla serie Om ramar. Där finns både goda och dåliga exempel, utöver dagens läskiga missöde. Jag ska nog kika igenom den själv och se om jag kan få inspiration till en annan ram.

6 kommentarer

 1. 1
  Ann-Christin i Svalöv:

  Färgerna i ramen var i alla fall bra, men håller med om prickigheten, även om jag är nybörjare med dålig förmåga att välja rätt tyg! Tur att du har en bra teknik att sprätta! Den använder jag OFTA!

 2. 2
  Anette i Enhörna:

  Det såg ju så fint ut på första bilden. Och den gröna duger på andra bilden tycker jag. Men jag håller med om resten. Och kanske det blir ännu bättre om den gröna byts ut. Jättebra att du visar för då lär vi andra oss också.

 3. 3
  Maja:

  Om du nu måste sprätta bort något så tycker jag att du kan nöja dig med den yttre bården!
  Det lilla som den inre bården stör kan du nog få bort med en bättre ytterbård. Den bruna skulle väl sitta fint?
  Det där känner du i ryggmärgen, Anna
  Kram

 4. 4
  Anna:

  Maja – jag får se hur det blir med den gröna ramen, den blå ska definitivt bort i alla fall. Dumt nog är ju de flesta tygerna i den serien slut så jag kan inte bara köpa till ett nytt tyg. Håller med om att den bruna skulle vara bättre än den gröna.

 5. 5
  Lolly:

  Härliga & vilka tyger! Men du sprätta? Nja håller nog med Maja isf En bård med mindre mönster. Men man måste ju känna att det blir rätt själv. Kram

 6. 6
  Lilla Marilla:

  Även solen har sina fläckar … Skönt att se att även andra kan göra misstag!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen