Anna syr

 

Världens minsta rutnät?

Jag har kviltat lite mer på Shakespeare – det var det jag höll på med när symaskinen dog. Det enda som är kvar att kvilta är rutnätet i bakgrunden och det tar evigheter. Det är bara 3/8 tum mellan linjerna och områdena som ska kviltas är oregelbundna. Men det blir bra!

Baksidan på Shakespeare. Jag har kviltat kanske en tiondel av rutnätet hittills.

När jag får tillbaka symaskinen ska jag på det igen. Skulle vara trevligt att få färdigt Shakespeare någon gång!

Det är lite typiskt att jag som har så många symaskiner inte kan skaka fram någon att sy på när Janomen är på service. Jag har ju ändå en snyggt orange Husqvarna 2000, en Featherweight och en elektrifierad Singer som skulle funka men de är fortfarande någonstans i flyttröran. :(
Jag får helt enkelt nöja mig med att brodera på Nice People tills servicen är klar.

13 kommentarer

 1. 1
  Maria:

  Hold fast hvor ser det godt ud Anna. Det er min absolut favorit quilt hos dig og jeg glæder mig bare så meget til at se den færdig!!! Når du quilter gitter, bruger du så quiltelinjerne fra stjerner/feather-mønstre til at komme fra en streg til en anden? Jeg har en UFO som skal monsterquiltes, så lidt fif er godt!
  Håber snart symaskinen er frisk igen!
  Kram

 2. 2
  lisbeth:

  Helt otroligt, trodde inte detta var shakespear! utan en bild du surfat runt och hittat.
  Den quilt kommer att bli helt underbar när den är klar….

 3. 3
  MiasAteljé:

  Oh så fin, vilken snygg quiltning.

  Måste tipsa dig om en underbar quiltbutik nästa gång du besöker Skåne och det är Quilthjärtat i Perstorp.
  Hon finns mitt ute i skogen, och det är alltid lika fantastiskt att komma dit. Margareta har massor med uppsydda saker att inspireras av och massor med fina tyger.
  Hoppas att du snart får tillbaka din symaskin. // Mia

 4. 4
  Anna:

  Maria – jag ritar in linjerna på framsidan på kvilten och då går jag efter mönstret – både stjärnorna och blocken. Sen ritar jag en linje mellan också. Jag lägger upp en bild till sen så du ser. Kram!

  Lisbeth – tackar!

  Mia – ja, Quilthjärtat står på listan över butiker att besöka.

 5. 5
  Maja:

  Ojojoj!!!
  Vad säger man om detta?
  IMPONERANDE, men jag anar att du få sitta och fästa en massa lösa trådändar, eller?
  Har du någon bild på framsidan?
  Jag har ju inte hängt med på din sida så länge?
  Ibland är det så härligt att bara ”grotta in sig” i en uppgift och det tror jag nog du gjort här!!!
  Hoppas maskinen blir ”frisk” snart så du kan fortsätta!!!
  Kram Maja

 6. 6
  Anna:

  Maja – tackar! Trådändarna klipper jag efter hand, jag skulle inte stå ut med att ha dem hängande. Här finns bild på toppen och skiss på kviltningen.

 7. 7
  Maja:

  Ja, nu har vi rullat in tungorna och stängt munnen!!
  Superfint mönster och HÄRLIG färgkombination!
  Sanna vet ju att jag ”måste” frihandskvilta om jag har en så´n stor yta så hon skyndade sig att säga:
  -Men, mamma den skulle bli jättefin med frihandskviltning också!
  Tack för titten, Anna!
  Jag ska återvända och titta och läsa mer, men nu är det sen lunch och sedan är det kviltning som gäller (frihands naturligtvis)!!!
  Kram och tack för vänligheten att skicka privat mail (uppskattas)!
  Maja

 8. 8
  Lilla Marilla:

  Anna, detta är helt fantastiskt vackert! Jag var bara tvungen att länka till dig från min blogg idag. Oj oj så fint!

 9. 9
  Anna-G Johansson:

  Den kviltningen ser urtjusig ut. Bara att hoppas att maskinen är klar snabbt!

 10. 10
  Jenny i Billdal:

  Du är ju helt enastående duktig! Vilket jobb och vilken talang! Hoppas det lilla livet repar sig snabbt så att du får fortsätta jobba med detta smycke. Vad har du för planer för din Shakespear sen när den är klar? Kram Jenny

 11. 11
  ingrid:

  Så fint det blir!
  Förstår inte hur du hinner med allt, du har ju precis flyttat också. Shakespeare kommer att bli helt fantastisk, det var den redan okviltad, men det kommer verkligen att bli en wow-kvilt med så fin kviltning! Våga bara ge bort den sedan – den ska du behålla!!

 12. 12
  Anna:

  Jenny – tack! Planen är att Shakespeare ska upp på väggen någonstans där jag ser den ofta. Dock inte på toa. :)

 13. 13
  Ann-Marie L:

  Himmel vad fint! Vad fint du quiltar.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen