Anna syr

 

Plocka, spring, sy!

Så här såg det ut i går kväll innan allt trillade ner på golvet. I dag ser det helt annorlunda ut.

För första gången i mitt liv har jag satt upp en designvägg. Den är högst temporär och består av ett flanellakan upptejpat på garderobsdörrarna i syrummet. Funkar bra, frånsett att jag tejpade för lite i går när jag satte upp den så i morse hade den trillat ner. Bara att börja om från början och pussla ihop en ny layout.
Nu har jag tejpat mer och hoppas den håller sig uppe tills jag är färdig med log cabin-kvilten.

Jag har pusslat och pusslat för att få allt att gå ihop. Inga likadana tyger intill varann, helst inte samma färg intill varann, inga hela sömmar tvärs över kvilten och en bra spridning av ljust, mörkt och stora block. Puh!

Det är lite speciellt att sy från designvägg. Vanligtvis lägger jag alla block i en prydlig trave bredvid symaskinen och syr ihop dem på löpande band, men nu får jag hämta två block, sy ihop dem och sätta tillbaka dem på väggen för att sedan ta två andra och sy ihop. Plocka, spring, sy, spring, plocka, spring, sy … Motion får man i alla fall. :)

I går passerade räknaren 150.000 sidvisningar sedan jag började med den nya bloggen. Det var 17 månader sedan så månadsgenomsnittet ligger på strax under 10.000 sidvisningar. Inte så illa, eller hur?

10 kommentarer

 1. 1
  Anette L:

  Hej!
  Jag gillar den motionsformen! Skulle den komma med i OS kanske man skulle ställa upp… :o)Väggen såg fin ut igår, och gör det säkert i dag också!

  Kram
  //Anette L

 2. 2
  Ann-Christin i Svalöv:

  Ser jättefin ut. Skall försöka använda din beskrivnin g någon gång under semestern! Är optimist och tror att jag skall hinna hur mycket som helst! Dessutom går Tour De France under en del av min semester och då sitter jag klistrad framför TV:n. Kollar landskap och vurpor. Min motion!

 3. 3
  Anki:

  Bra idé med hopfällbar designvägg – för oss som inte har plats för en permanent. Att du har många besökare är du väl värd – din blogg är alltid intressant att surfa in på. Du gör dessutom mycket intressanta arbeten. De är i min smak även om jag inte är tillnärmelsevis på din nivå (än hoppas jag…)

 4. 4
  märit:

  grattis det är en jättefin och rolig sida . Kan säga att jag nog är inne och kollar nästan varje dag

 5. 5
  Flisa:

  Hei. Skjønner godt det er mange som vil besøke din blogg, er ofte innom selv, og setter stor pris på å se både hva du syr selv og linker til andre interessante ting. Takk for at du deler.
  Nydelige farger i teppet du pusler i hop. Det blir kjempeflott!

 6. 6
  My:

  Vad fint det ser ut och du, du kommer väl ihåg hur jag sprang mellan rummen med mina block i Klostersågen :)) Det blev många steg på räknaren…Kram

 7. 7
  Jenny i Billdal:

  Vad härligt det ser ut på din vägg! Blir himla sugen på att sy ett sånt täcke. Fast det är väl roligare om man gör det ”i team” som ni gjort, än att sy helt själv. Grattis till ny milstolpe i besöksräknaren – och är inte det minsta förvånad. Det är jättekul att läsa och få inspiration och information om det mesta i quiltvärlden!
  Och smart med quilt-gympa! Tidigare hade jag strykbrädan i ett annat rum, men sen lille J kom behövdes det rummet till annat så nu står strykbrädan i kontoret/syrummet. Kanske är det därför min midja försvunnit??? Kram Jenny i Billdal

 8. 8
  Maja:

  Grattis till många besökare!
  Om du inte vill/kan ha din designvägg uppe hela tiden så kan du ju skruva upp krokar på väggen och sedan sy i flanell och sätta en skena högst upp och längst ned. Sedan hänger du bara den mellan krokarna när du ska använda den. Oanvänd är den bara att rulla ihop till en rulle. Är du riktigt seriös så syr du ett skyddsfodral också!
  Oombedda råd erhålles gratis;)
  Ha ha, jag är så´n! Kan inte komma hem till nå´n utan att se potentialen i deras hem med möblering och annat!
  Kram

 9. 9
  Anna:

  Maja – det är precis vad jag har tänkt med designväggen. Skyddsfodral, ja då är det hard core. :) Och att få tips är väl alltid trevligt?

  Jenny – försvunna midjor och andra borttappade saker kan med fördel skyllas på barnen. :)

 10. 10
  Wivi:

  Grattis till 150.000. Jag är en av dem som ser till att ditt räkneverk tickar på för det är alltid kul att se vad du knåpar ihop och vad du har för roliga länktips.
  Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen