Anna syr

 

Nya kviltkompisar

Kul att du genast hittat kviltkompisar!, kommenterade Maja och flera andra i går. Och jag håller med av hela mitt hjärta, jag är så himla glad att det fanns en kviltförening i Sandviken! Konvaljekviltarna hittade jag som sagt via Rikstäckets hemsida och där finns kontaktuppgifter till alla lokalgrupper i landet.

Det är jätteviktigt för mig att dela mitt intresse med andra, både live och via nätet. Bloggar och maillistor är fantastiska för att dels dela det dagliga sylivet, dels hitta nya vänner och bekanta. Det finns så mycket glädje, gemenskap, inspiration att ta del av om man bara vill.

Till dig som vill hitta nya kviltkompisar har jag ett par tips:

1. Leta efter en lokalgrupp nära dig på Rikstäckets hemsida. Om det inte finns någon på just din ort så ring den närmaste och fråga efter kontakter. Ofta känner man till fler grupper i området som inte är med i Rikstäcket.

2. Fråga i dina närmaste tyg- och symaskinsbutiker. De känner folk och kan säkert tipsa dig. Annars kanske du kan få sätta upp en lapp och annonsera efter nya kontakter?

3. Gå med i en e-postlista (eller flera). Det är enkelt gjort och det enda man behöver kunna är att läsa och skriva mail. Var aktiv och dela med dig av dina verk och din kunskap, och svara på andras mail för att lära känna listmedlemmarna.

4. Gå med i ett forum (eller flera). Se punkt 3.

5. Gör en blogg och dela med dig av din vardag och dina verk. Kommentera flitigt i andras bloggar så lockar du folk till din egen.

6. Gå kviltkurser i din närmaste kviltbutik, res till träffar och möten, åk på Quilt Camp.

Lycka till!

Har du fler tips? Lämna en kommentar!

P.S. De fina redworkbilderna har jag lånat från Quiltbus.com.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen