Anna syr

 

I brist på syrum

Jag lider just nu av en svår brist på syrum. Alla mina grejor är i lådor/travar/högar och på otillgängliga ställen. Det finns inga ytor där symaskinen kan vara utom köksbordet, och ni vet ju hur mycket man får gjort då.

Planen är att när jag är på plats på kontorshotellet (halvvägs för tillfället) ska arbetsrummet uppe bli arbetsrum snedstreck syrum. Mitt skrivbord blir sybord, skärbordet och alla hurtsarna med tyg ska bo där uppe och på väggarna ska det bli metervis av hyllor. Men det där är just nu under konstruktion och det lär ta minst några dagar till innan det är klart. Kanske till helgen om jag har tur och Ikea har allting hemma.

Skrivbordet medan det fortfarande var ett skrivbord. En deprimerande arbetsplats för en ensamföretagare.

Skrivbordet nu. En röra av verktyg och prylar. Notera också motionscykeln och luftkonditioneringsenheten, praktiskt placerade mitt på golvet.

Här är skärbordet på plats med tyghurtsarna under. Efter att bilden togs har det tillkommit en rejäl röra även här.

Det enda jag har framme att jobba på är Nice People och jag börjar bli lite trött på att brodera. Jo, jag har nog något att handkvilta på med. Men jag vill syyyyy! Jag behöver en sykick!

Och mitt tygskåp, det är en helt egen historia. Det får inte plats i syrummet eftersom det är så stort men vi lyckades hitta en bra plats under trappan. Kanske inte perfekt men det går nog att leva med.

I går skulle jag börja packa in mina tyger där. Först kunde vi inte hitta nycklarna. Jag letade i alla nyckelgömmor och skrammelpåsar vi hade efter flytten men de fanns inte där. Sen fick jag ringa till flyttkillen som packade och fråga honom var han hade lagt dem. Och då visade det sig att han – för att de inte skulle komma bort – hade lagt ner dem i en av flyttlådorna med grejer från syrummet.
Nu räknade jag aldrig lådorna från syrummet men jag är säker på att det blev minst tjugo. Fulla av blandat bråte. Och i en av dem låg två små nycklar. Det var bara att sätta igång och gräva. Först vände jag upp och ner på alla tyglådorna i hallen, åtta stycken, och travade upp innehållet ovanpå skåpet. Inga nycklar. Sen stod det sex lådor till i vardagsrummet, fulla av tyger, projekt, lådor med skrammel, påsar, böcker och tidningar. Innehållet åkte upp på skåpet, i bokhyllorna, på bordet, i arbetsrummet, överallt. Men inga nycklar. Nähäpp.

Vid det här laget började jag bli förbannad. Allt detta skit som skulle in i skåpet och inga nycklar. Travar av tyger, projekt, bra-att-ha-grejer och attiraljer över hela huset. Och vilken vettig människa lägger ett par nycklar i en låda förresten? Gah!
När jag hade tömt alla lådorna på nedanvåningen började jag titta i lådorna i tyghurtsarna ifall de möjligen låg där. Men nej, inga nycklar. Och inga fler lådor att leta i. Jo, några i klädkammaren sa KM, dem hade han ställt där när han röjde plats för skärbordet. Ut med alla grejer ur klädkammaren och visst, där stod tre lådor märkta syrum längst in. Men inga nycklar var det i dem heller. Och bergen med bråte bara växte.
Till sist upptäckte maken en låda på balkongen där benen till mitt långa sybord låg. Och däri låg mina nycklar. Tre timmars letande och svärande.

I dag när jag skulle börja packa in allt bråte i skåpet visade det sig att placeringen under trappan inte var så bra. Dörren i mitten går inte att öppna för trappan tar emot. En rackarns centimeter för lite är det. Nu får vi hitta någon annan stans att ha skåpeländet, huset ser ut som om en bomb smällt av på en loppmarknad och jag har fortfarande inte fått sy. Men nu har jag i alla fall fått gnälla av mig så kanske, kanske överlever jag dagen och kan sy en stund vid köksbordet efter middagen.

12 kommentarer

 1. 1
  lisbeth:

  UjUjUj! vilket elände… men du ska se, det blir snart ordning!
  därför vågar jag inte ens tänka tanken att flytta…
  för det hade blivit till mindre lägenhet då….

  Du ska se att du får snart ordning på allt, sätt backar på hyllorna i syrummet…

 2. 2
  Maja:

  Visserligen har du redan kastat och gjort dig av med saker, men…
  Nej, vem är jag att komma med råd om hur du ska göra?
  Stå ut, plocka i ordning och fortsätt gnälla!!!
  Det blir nog bra till slut.
  Känner igen det där med skåpet. Har ett väldigt fint stående i uteförrådet!
  Det är roligare när man har centimetrarna på sin sida!!!
  Kram

 3. 3
  Ann-Christin i Svalöv:

  Har sonen dagisplats? I så fall rekommenderar jag dig att ta ett litet UFO i väskan, smita ner på stan, leta upp en symaskinsaffär, glittra med ”rådjursögonen” och säg att du har svår abstinens. Då är jag övertygad om att du får ”provsy” någon timma!!!!! ;o))))

 4. 4
  Jenny i Billdal:

  Ja, tusan vad mycket tid man lägger ner på att leta efter saker som kommer bort. Säkert flera år av ens totala liv…. Mobiltelefonen kan man ju alltid ringa till (om man nu kommit ihåg att ladda batterierna och inte satt på ljudlöst) med resten! Nycklar, plånbok och sen allt det där man höll i handen alldeles nyss…
  Gnäll på! Frustration ska man inte spara på. Hoppas du får till lite sy-ing så småningom. Ann-Christins förslag är ju inte så dumt. kram Jenny

 5. 5
  Carina i Furulund:

  Ha förtröstan det blir syrum till slut. Jag väntade i 9 år och 363 dagar för att sedan behöva dela utrymmet med andra saker än vad som var tänkt. In flyttade även en del av styvsonens möbler. Men jag förstår att du svär för det är inte roligt när det ser ut som om det dragit en tromb genom huset.

 6. 6
  Birgitta i Arboga:

  Det känns välbekant med sånt där kaos efter en flytt, men det var nog något av det dummaste jag har hört att lägga ett par nycklar i en stor flyttkartong. Jag hoppas ni hittar ett annat utrymme där du kan ha ditt skåp. Förr eller senare har ni kommit i ordning, även om det kan kännas som om det aldrig ska ske.

 7. 7
  Anna-G Johansson:

  Stackars du, jag ser eländet framför mig! Hoppas du får en bättre plats för skåpet. Det brukar ge sig, när sakerna börjar komma på plats och det finns lite mer rymd att spela på. Vilken idé att lägga nycklarna i en flyttlåda??!! Jag skulle ha brutit ihop inför utsikten att leta rätt på dem bland allt annat.

 8. 8
  Anna:

  Tack för trösten, alla. I går kväll tog vi ett krafttag och flyttade in tygskåpet i vardagsrummet där det finns plats att öppna dörrarna. En rejäl del av tyghögarna gick in så nu ser det mycket bättre ut här.
  Maja, du har helt rätt. Jag behöver definitivt sortera ut saker. Jag har massor av tyger jag har vuxit ifrån och aldrig kommer att använda. Jag har nog att göra med mina favoritprojekt så jag hinner inte sitta och sy upp tyger bara för att göra av med dem. Och det är klart du ska säga vad du tycker!

 9. 9
  Anna:

  Ann-Christin – det är en jättebra idé. Jag har nog inget färdigskuret men jag vet faktiskt var både skärmattan och rullknivarna är. *peppar peppar*

 10. 10
  Anna:

  Carina – delar du rum med styvsonens möbler? Eller rättare sagt, använder han ditt syrum för möbelmagasinering? Man kan faktiskt hyra förråd för sånt, det gör vi.

 11. 11
  ingrid:

  Hoppas du får bot för syabstinensen snart!!
  Enda övriga kommentar: Skulle en kvinna gjort nåt så dumt? – NÄÄ! Var det en karl som gjorde det? JAA! Och en flyttgubbe som borde begripa bättre, för det måste väl ha hänt förut!
  Härda ut – svär av hjärtans lust – hoppa på en tom kartong eller annan aggresionsterapi – så kommer du att må bättre!

 12. 12
  Carina i Furulund:

  Ja en del av hans möbler bar vi in i mitt arbetsrum och fyllde med mina prylar. Han vet redan om att han inte kommer att få tillbaka dem utan det blir nya bokhyllor från IKEA när han väl får en ny lägenhet. Sängen som hamnade i rummet var ett sträck i räkningen men kom väl till pass när vi fick nattgäster. De möbler som har hamnat hos oss kommer att användas vilket han vet om. Hoppas att det känns bättre nu när du har fått undan lite.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen