Anna syr

 

Det tar sig

Den nya syhörnan börjar ta form och jag är så himla glad för det. I går satte vi upp hyllor ovanför makens skrivbord där han kan ha sina pryttlar vilket frigjorde en bokhylla för mina grejer. Men det märks tydligt, jag behöver verkligen rensa ut och sortera. Så himla mycket prylar!

Fyraåringen övervakar arbetet

Scraps, böcker och allt möjligt ska in i bokhyllan.

Symaskinen på plats. Det ska upp en konsollhylla ovanför skrivbordet.

I översta skrivbordslådan ligger praktiska småsaker man kan behöva vid symaskinen.

Skärbordet är fortfarande fullt av grejer som ska sorteras in någonstans. I backarna undertill ligger alla kvilttyger och en del halvfärdiga projekt.

Till min stora glädje har tyget till lukkekanten till Tänk rosa dykt upp så nu kan jag göra klart den.

Mitt nya utrymme tillåter inte alls att så många projekt ligger halvfärdiga så jag måste göra ett ryck för att få färdigt saker. Men jag har inte heller utrymme att göra av en massa färdiga grejer så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Jag får nog använda upp en stor del av lagret och undvika att köpa nytt tills jag passar in i den nya kostymen. Suck, bantning som är så himla trist!

Apropå projekt har jag hunnit en bra bit på Lollys bandbroderiskola. Det är två moment kvar att göra: Sy franska knutar och ta bort rispappret. Det ska jag göra så snart jag hittar broderiet. Jag har nog lagt det på något bra ställe.

Här är bladen på gång. Det var det svåraste momentet tyckte jag, det var knepigt att få dem raka och jämna. Men det är säkert en träningsfråga.

10 kommentarer

 1. 1
  Chlott:

  Men vad är det i vattnet där uppe?!? Hur blev Abbe plötsligt två meter lång och en stor kille?!?

 2. 2
  Anna:

  Tror det är mormors mat som gör att han växer som ogräs. :)

 3. 3
  Inge:

  Trodde det var mammas goda pannkakor som var hemligheten?

 4. 4
  Anna:

  Jag skyller nog på mormor, trots pannkakorna.

 5. 5
  Carina i Furulund:

  Vad skönt att det börjar ta sig med arbetsrummet. Bantning är inget bra ord, livstilsförändring är bättre men passar det i sammanhanget?

 6. 6
  Maja:

  Otroligt söt ”unge” (jag vet att en del inte gillar att man kallar deras älskade barn för ungar, men då får du protestera)!
  Jag har 3 stycken av den sorten, fast de har väl vuxit ur barnstadiet, men mina ungar kommer de alltid att vara;)
  Ordning i lådorna sparar många svordomar och grå hår.
  Jo, jag såg också att ni också hade en motions grej som står och tar plats. Använder ni den?
  Tänkte på det eftersom vi har en ungefär likadan och den är väl egentligen det enda som man inte kan tappa bort i ett hus!
  Jag känner andra kviltare som också har dylika motionsverktyg, men inte använder dom.
  Har en fundering; kan det vara vårt stilla sittande sömnadsarbete som gör att vi får för oss att skaffa en så´n ”grunka”som kompensation, för att sedan hänga tvätt över eller som i ditt fall placera barnet på?
  Kram

 7. 7
  Anna:

  Maja – han är helt klart en unge, min ättelägg. :) Motionscykeln har inte blivit använd på ett par år (hm, sex år nu när jag tänker efter) men tanken är ju helt klart att den ska användas. Vi har sett ut en plats där den blir användbar men inte står i vägen men än så länge står det flyttlådor där.
  Självklart är att man behöver motionera när man har ett stillasittande arbete och en stillasittande hobby. Synd bara att man är så upptagen av allt annat att man inte tar sig tid för träning. Mot bättre vetande, som vanligt när det handlar om vanor och ovanor.

 8. 8
  Anna:

  Carina – livsstilsförändring låter trevligare!

 9. 9
  Jenny i Billdal:

  Vilken goding, din 4 åring! Ordning och reda och plats och förvaring…. evighetsämne. Det finns väl en anledning till att IKEA och alla inredningstidningar kan köra 1-2 förvaringskampanjer per år. År ut och år in. En utmaning inte bara för quiltare. Ni ser ut att få det kanonbra! KRam

 10. 10
  ingrid:

  Kul för dej att syrummet börjar komma på plats! Jag tycker ni är så duktiga, när vi har flyttat så har det tagit ett bra tag innan vi fått upp/fram allt igen!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen