Anna syr

 

Shoppingtorsdag

När jag ändå var inne i Malmö i går och hjälpte Veronica med webbutiken passade jag på att ta en liten shoppingrunda. Först handlade jag lite av Veronica och träffade även My där. Fint att vi hann ses innan flytten!

Det här 30-cmklippet har jag spanat på ett par gånger. Tycker det är så smart med tre färger av samma mönster.

Husqvarnabutiken på Föreningsgatan hade ett Pfaff-jippo så jag tittade in där och fick provsy några maskiner. Mycket trevligt!
Jag är lite tveksam till att ha en symaskin som är helt elektronisk och har alla inställningar i en meny, jag föredrar att ha spakar och hjul att dra i. Mycket enklare att ställa in till exempel trådspänningen med en ratt istället för att klicka omkring i en meny. Å andra sidan finns ju inte de bekväma finesserna med nålstopp uppe/nere, trådklipp och automatiskt pressarfotslyft på de enklare modellerna så det är ett svårt val. Jag är nog inte beredd att gå över till en helelektronisk maskin än.

Det var mycket fokus på brodersömmar och broderier vilket jag inte är särskilt inne på. Fint att titta på är det onekligen, där fanns en hel del ögongodis. Men jag sydde i alla fall början på en liten necessär för att vara med i utlottningen av den där nya Pfaffen.

Lite retligt var att jag trodde jag hade glömt kameran så det blev inga bilder från jippot. Men gissa vad som låg längst ner i väskan när jag kom hem? Ja precis …

Jag passade också på att titta inom Färg&Form och fick säga adjö till Namie. Tyvärr var Eva inte där, men om du läser detta Eva så ha det så gott!

Dagens inköp: Knappnålar och grönt tygklipp från Veronicas. Katt-fq och guldbeige tygklipp från Färg&Form.

Väl jag kom hem hade jag rätt ont i fötterna så det var skönt att få sitta framför datorn på kvällen.

Kurskvilten från handsömnadskursen är klar, ja i alla fall toppen. Den är ganska så liten med bara 24 block så den får nog bli ett kuddfodral eller något.

5 kommentarer

 1. 1
  MiasAteljé:

  Vilka underbara färger. Vad heter den kursen du gick, jag blev riktigt sugen.
  Ha en riktigt skön helg // Mia

 2. 2
  Anna:

  Mia – tack! Det var en kurs jag höll i våras i handsömnad hos Veronica här i Malmö. Blocken är vanliga Drunkard’s Path och Rainbow och jag använde en charm pack.

 3. 3
  Maria G:

  Otroligt vacker i färgsammansättningen!
  Kommer du ihåg vad det var för charmpack?
  Maja

 4. 4
  Anna:

  Maria – tack! Bilden är inte helt korrekt i färgerna, det är väldigt mjuka fina pasteller förutom den mörkgröna och den mörklila. Charm packen kommer från Northcott och har några år på nacken men jag minns inte vad den heter.

 5. 5
  ingrid:

  De här bågarna blev också fina! Det blir ju läckert att blanda drunkards path och rainbow – ännu en sak jag vill prova – någon gång!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen