Anna syr

 

Shoppingfika och Color Catchers

I går var jag i Göteborg på lite jobb. Planen var att vara på kontoret hela eftermiddagen, men så visade det sig att jag blev ledig redan vid tvåtiden.

Jag passade på att åka upp till Quiltstudion där jag blev kvar ett par timmar. Pia bjöd på te och jag lyckades efter mycket möda välja ut två blå Moda Marbles-tyger till stashen. Jag har så lite blått så jag behöver absolut ett par bra bastyger.
Det blev också ett mönster på den fina blombonaden som Pia har på väggen och som jag har varit sugen på i evigheter, samt en rulle pastellfärgad handkviltningstråd till min lilla kurskvilt. En fin grön fatquarter fick följa med också, grönt går alltid åt.

Gårdagens inköp. Tidningen inhandlade jag på centralen.

Tygerna åkte direkt i tvättmaskinen efter fotografering. Jag brukar använda Color Catchers när jag tvättar nya tyger så att de inte missfärgar varann. Det är en superbra produkt som finns i tvättmedelshyllan i butiken. Man slänger i en eller två små dukar i tvättmaskinen så suger de upp all färg som frigörs under tvätten. De går att använda flera gånger så ett paket räcker länge.
Funkar även jättebra med hela kviltar om man är rädd att något ska färga av sig, till exempel om man har sytt av en charm pack eller jelly roll som inte går att förtvätta.

Bästa grejen!

I dag är det Kristi Flygare och vi har en riktigt lat morgon. Snart är det dags att fortsätta röjandet. Vi har några saligen bortglömda garderober som är fulla med diverse bråte som jag ska ta tag i. Där finns nog allt från gamla baljor till hushållskemikalier, glödlampor och skor. Ska bli intressant.

Ni har väl inte missat det här fantastiska klippet? En dans att bli alldeles fantastiskt glad av: JK Wedding Entrance Dance.
Jag trodde jag hade bloggat den för länge sen, men tydligen inte.

Ha en riktigt härlig långhelg, alla kära vänner!

2 kommentarer

 1. 1
  Wivi:

  Åååh, visste inte att de kan återanvändas. Har alltid slängt dem efter tvätt.

 2. 2
  Maria G:

  Tack för Bröllopsdansvideon Anna!
  Den är helt UNDERBAR!!!
  Kram Maja

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen