Anna syr

 

Livet i flyttlådor

Inflyttade och utmattade, det är läget just nu. Vi flyttade in i torsdags och ägnade hela helgen åt att packa upp. Nu har vi ett tiotal lådor kvar (förutom sygrejerna) men de lär få stå till nästa helg. I stället fokuserar vi på att få ordning på vardagen med dagis, jobb, måltider och nya rutiner.

Här bor vi nu, på ena kanten av en liten radhuslänga med oerhört barnvänliga omgivningar. På baksidan är det ungefär 30 kvadratmeter grön matta bestående av maskrosor och kirskål. Tror jag nöjer mig med krukodling i sommar.

Fyraåringen trivs bra på sitt nya dagis och i dag är han där själv för första gången. Om allt går som det ska hämtar jag honom efter lunch. Då är det en uttröttad liten kille som kommer hem, det tar mycket energi för honom med allt det nya.

Syhörnan har inte kommit så långt. Ett skrivbord är uppställt i ett hörn av vardagsrummet och där ska jag hålla till. Alla grejer ligger fortfarande i lådor för jag har ingenstans att göra av dem – hyllorna och tygskåpet är inte på plats än. Jag hoppas att de kommer upp till helgen. Så för tillfället får jag nöja mig med att brodera på NPNT.

Den blivande syhörnan. Hyllor ovanför skrivbordet och hurtsar undertill ska det bli.

Under trappan står mina sygrejer och väntar.

Symaskinssamlingen ska upp i bokhyllorna i vardagsrummet.

Än så länge trivs vi bra med Sandviken och området. Här är gott om barnfamiljer och det är lugnt och tyst. Vart man än ska är det cykelavstånd.

Huset är helt okej, förutom att det inte finns något syrum. Köket är bättre än vårt förra men badrummen är lite konstigt planerade. (Varför sätter man duschen i tvättstugan, jag bara undrar?) Att det sen blir lite trångt är väl att vänta sig när man flyttar från sju rum och 170 kvadrat till fyra rum och 102 kvadrat. Men det blir nog bra, väl vi har bott in oss.

Jag har förresten sytt färdigt ett par i NPNT, bild kommer när jag har kopplat in scannern. :)

13 kommentarer

 1. 1
  Sarah:

  Hoppas innerligt att ni ska trivas här!!! Ska bli roligt att få se dina skapelser när du kommit i ordning!

  Kram

 2. 2
  Maria:

  Dejligt at høre fra dig. Og ja, flytning er et stort arbejde, men bare det bliver godt, er det jo fint! Knus

 3. 3
  Wivi:

  Skönt att se att ni börjar komma iordning och att det funkar för lillkillen. Lycka till med syhörnan.
  Kram

 4. 4
  eva johansson:

  Roligt att höra att ni alla trivs och det går bra för killen på dagis.
  Sedan syhörnan den kommer,jag lovar.
  Ta nu och njut några dagra av allt innan du fortsätter ,så du inte
  bränner ut dig!!/kramen

 5. 5
  Anette L:

  Svårt att flytta ner i storlek, men visst går det när man bara fått var sak på sin nya plats ;o) Jag hoppas ni ska trivas i ert nya hus!

  Kram
  Anette

 6. 6
  märit:

  ja det är svårt att flytta från stort till litet mycket lättare tvärtom har gjort bägge sakerna för inte så länge sedan men man reder ut det efter ett tag kramisar märit

 7. 7
  Jenny i Billdal:

  Har hört att trädgårdstrenden i år är att ha växter man kan skörda. Jag tror att man kan äta både maskrosblad coh kirskål (kolla gärna upp innan skörd, dock).. så det är ju en helt trendriktig garden ni har! Kul att höra ifrån dig, men glöm nu inte att andas och ta det lite lugnt i allt det nya också! Vi – alla dina fans – får klara oss utan dig ett tag. Det är tråkigt förståss, men vi klarar oss :-) Stor kram

 8. 8
  ingrid:

  Jag tycker ni har varit väldigt duktiga! Bara 10 kartionger kvar efter en vecka är väl ingenting, det tog oss längre tid att packa upp allt sist vi flyttade!!
  Hoppas ni kommer att trivas bra, det verkar vara mysigt!
  En Stor kram till! Ingrid

 9. 9
  Birgitta i Arboga:

  Jag tänker som Ingrid. Så snabba ni har varit med att få saker och ting i ordning. Lycka till med resten. även om ni bor med mindre yta och färre rum så kommer ni förhoppningsvis att få till det så ni trivs.

 10. 10
  Anna:

  Jenny – ja det var ju ingen dum idé. Om jag tar bort alla de stora kirskålsbladen först så kan jag ju låtsas att det är mitt salladsland sen, med fina unga skott hela tiden. :) Kanske fräsa kirskål med citron som Renee Voltaire? 1 liter kirskål samlar man ju ihop på nolltid.
  Och skulle man gilla konceptet finns här inte bara gott om maskrosor utan även brännässlor. :)

 11. 11
  Ann-Christin i Svalöv:

  Kul att höra att ni börjar komma till rätta! Flyttning är jobbigt, men skulle behöva göra det snart. Efter 24 år i samma hus, vet man inte riktigt vad man har. Fritidsintresset har varierat under tiden, så det finns säkert kartonger med onödiga ting!

 12. 12
  Anna-G Johansson:

  Ha, jag är full av beundran. Har bara flyttat 2 ggr i livet, så jag bara gapar över att det går så snabbt att få ordning på grejerna.

 13. 13
  Catarina i Täby:

  Roligt att höra att er flytt till Sandviken har gått bra och att det går bra för sonen på dagis. Under mitt vuxna liv har jag flyttat 13 ggr, men desto äldre man blir mindre benägen är man att flytta. Kul att du har hittat trevliga grannar, du hittar säkert kviltintresserade också så småningom.

  Kram Catarina

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen