Anna syr

 

Vi drar till Sandviken

I mitten av maj drar vi upp bopålarna och flyttar 90 mil från Skåne till Gästrikland, närmare bestämt till Sandviken. Detta eftersom KM har fått nytt jobb på Sandvik där han ska bidra till materialforskningen. Själv ska jag väl jobba på som vanligt med egna firman och hemmakontoret.

I Sandviken bor 22.500 personer, i hela kommunen 36.000. Den stora arbetsgivaren är förstås Sandvik och den största sporten är innebandy.
Om här finns någon lapptäcksförening vet jag inte, men Konvaljekviltarna verkar ha hela Gästrikland som upptagningsområde. Närmaste kviltbutiken är Pastellen i Gävle, det är en väldigt trevlig butik där jag har varit förut.

Vi kommer att få härligt nära till Fyraåringens mormor bland andra och till några goda vänner och bekanta. Däremot flyttar vi ifrån en mängd andra nära och kära vänner och det är förstås jättetråkigt. Jag kommer att sakna er!

Jag skulle bli väldigt glad över kontakt med lapptäcksfantaster och andra syglada, så om du bor i närheten av Sandviken så skriv gärna en kommentar!

22 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Oj, det var inte precis runt hörnet! Sandviken är ju en liten trevlig plats, vi har släktingar där! Sedan är ju Gävle inte långt borta, när man vill känna lite högre puls!
  Kan bara önska lycka till med flytten och omställningen till nytt boende och nya bekantskaper.

 2. 2
  Jenny i Billdal:

  Det var stora nyheter! Grattis till nya jobbet för KM och vad bra att du har ”jobbet på fickan” med nya firman. Mysigt att ha nära till släkt och gamla vänner! Förstår att du kommer sakna alla skåne-vänner och inte minst alla sy-skåne-vänner, ni verkar ha det hur kul som helst. Tur att det finns internet!!
  Lycka till med allt! Kram Jenny i Billdal

 3. 3
  My:

  Hm, Grattis…eller något i den stilen…Om jag tycker det är kul? Knappast….Tur det finns listor, bloggar och mail :)
  Fast jag är glad för er skull såklart Anna, men vem ska sy med mig på nätterna i Klostersågen???? Det är sådana viktiga frågor du skulle ställt innan ni tog ett beslut :))KramKram

 4. 4
  Lilla Marilla:

  Från Sandviken är det inte långt till Uppsala och som du vet finns här många quiltbutiker. Välkommen!

 5. 5
  eva johansson:

  oj,oj då ,,,,,hade ju tänkt ,,,om inte annat träffat dig i oktober,,,,,,men det blir väl en annag gång!!!
  Vill iaf önska dig en bra flytt och hoppas det går bra och att ni kommer att trivas.
  Alla vi andra som inte känner varandra, men är ändå en stor familj ,finns ju kvar.Är helt övertygad att
  du får många nya quilt/vänner.Lycka till!!!Kram evaj

 6. 6
  lisbeth:

  Har ju vetat det ett tag… och grattis till er igen, och tur att du har ditt företag som inte är beroende av en viss plats…Jag kommer att sakna dig….Men jätteroligt att ni kommer närmare släkten..

 7. 7
  ingrid:

  Oj som sagt! Det är ju tur att man kan hålla kontakt via nätet, det spelar ju egentligen ingen roll om man sitter i Malmö eller Sandviken.
  Det blir ju mysigt för er att flytta upp på våren för då blir ju första tiden däruppe vår och sommar.
  Jag tycker mej minnas att jag hittade en kviltbutik på nätet som finns någonstans strax utanför Uppsala som hade en del japanska tyger och verkade rätt frän. Det är ju inte så långt.
  Lycka till med flytten! När vi flyttade efter 10 år på samma ställe fyllde vi 4 hyrcontainrar(inkl gamla trädgårdmöbler men ändå..). När vi flyttade tillbaka till Malmö efter 3,5 år så lämnade vi allt som vi inte hade rört på de 3,5 åren, så det blev en del då med.
  Så perfekt att du har ditt jobb hemma, det gör ju allt mycket lättare!
  Det har varit kul att träffa dej på kurser så jag kommer att sakna dej.

 8. 8
  Margita i Sala:

  Hej Anna

  Jag är från Gävle ( åsbyggeby-hagaström) bor nu i Sala, vi har quiltstugan-Gittan Wäfors, Och Salasilvergruva med små butiker på sommaren , en trevlig utflykt. Välkommen hit och till Sandviken
  Margita

 9. 9
  Flisa:

  Høres spennende ut. Ønsker deg så mye lykke til!

 10. 10
  Irmeli Sjölander:

  Hej Anna!
  Kviltkonvaljerna var tidigare en lapptäcksförening i Gävle-Sandviken, men numera är det mest Sandviken-Hofors folk. Det finns även en förening i Gävle som Kerstin på Pastellen håller i. Jag kan försöka få tag på namn på någon i Sandvikengänget om du vill.
  Själv bor jag i Falun och där har vi Kopparlapparna som träffas var fjortonde dag och syr. Där finns även Janets tyg och prylbod och Marinas hemtextil som säljer lapptäckstyger. Hör gärna av dig så kan jag berätta mera!

 11. 11
  Louise Sundström:

  Förstår att det blir en omställning för er! Men ändå rätt så spännande att möta nya kontakter.!

  Pastellen kan jag rekomendera dit har jag varit in under min semester samt skickat flera stora täcken för quiltning i hennes specialmaskin. Hon gör superfina/välgjorda arbeten till bra priser. Vi kanske ses på årsmötet i Övik i oktober?

 12. 12
  Ann-Christin:

  Tråkigt att ni lämnar Skåne, men hoppas att du fortsätter med din blogg. I dagens hektiska tempo flyttar unga människor hit och dit och ni håller er ju inom landets gränser. Närheten till familjen är ju också påtagligt viktig för unga småbarnsföräldrar! Lycka till i ”Norrland” (mellansverige)!

 13. 13
  Anna:

  Ann-Christin – tack! Visst kommer jag att fortsätta med bloggen. Det är ju så hejdlöst roligt att blogga!

  Louise – ja, det känns jättespännande att lära känna nya lapptokar och andra trevliga människor. Övik, ja man vet aldrig. :)

  Margita – tack! Sala är ju hyfsat nära så vi kanske ses?

 14. 14
  Anna:

  Irmeli – tack för infon, jag ska höra med Kerstin om föreningen i Gävle. Du får hemskt gärna ge mig namn på någon i Sandviken!

 15. 15
  Anna:

  Lilla Marilla – det kan nog bli en och annan sväng till Uppsala ja. Tack!

 16. 16
  Anna:

  Ingrid – visst är det tur att vi har nätet. Vi hörs ju nästan som vanligt! Fyra containrar, huga!

 17. 17
  Anna:

  Lisbeth – vi hörs ju, och man vet aldrig när det blir tillfälle att ses på någon långväga träff! Jag kommer att sakna dig med.

 18. 18
  Anna:

  Eva – tack! Det ska säkert bli tillfälle att träffas någon gång, kviltsverige är ju inte så stort.

 19. 19
  Anna:

  Anna-G – tack! Då kanske vi ses om du träffar släkten någon gång?

 20. 20
  märit:

  hej och lycka till med flytten ja det är ju tur att det finns internet och att du fortsätter med bloggen ,tycker nämligen det är superroligt att titta in i din qviltvärd

 21. 21
  Ulla:

  Hejsan, vi är ett antal tjejer hör i Hofors som håller på att bilda en förening, vi kallar oss Hoforsrutorna. vi ses varje tisdag och syr utav bara den…..
  vi har utställingar lite då och då och vi tar även en sysöndag tillsammans ibland.
  du är välkommen att höra av dig

 22. 22
  Anna:

  Ulla – tack så mycket, så kul! Jag hör av mig!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen