Anna syr

 

Tuttbävning på måndag

Jordbävningar beror på att kvinnor klär sig oanständigt, sa en böneledare i Teheran. Den amerikanska forskaren Jennifer McCreight ska testa påståendet på måndag genom att klä sig urringat och se vad som händer. På Facebook har över 43.000 kvinnor, inklusive jag, gått med i aktionen så nu återstår att se om måndagen blir skakigare än vanligt. Är det inte fantastiskt med så konkret vetenskap?
Läs mer på Sydsvenskan eller på Jennifer McCreights blogg.

I går började jag förbereda för söndagens pyttetäckesträff genom att skära tyg. Jag dök ner i lådan med 2-tumsremsor och skar upp en rejäl bunt med lappar på 2×3,5 tum. Jag provsydde ett block på min Singer Featherweight och det blev riktigt bra. Den är snäll, den lilla Featherweighten, men den syr inte jättesnabbt.
Förhoppningsvis är servicen klar på den vanliga symaskinen, vi ska titta inom i dag och se. Annars blir det Featherweight på söndag.

Featherweight och block

Featherweight och block

Jag hade förresten världens bekymmer med att få den att sy i början, den bara trasslade och skavde av tråden. Efter tio minuters kliande i skallen och diverse ändringar på inställningar, undertråd och allt möjligt kom jag på felet: Jag hade trätt nålen åt fel håll, från vänster till höger istället för från höger till vänster. Inte så konstigt att det blev fel med nålen trädd från baksidan. Men sen gick den som en klocka.

Öresundsquiltarna sydde pyttetäcken den 17 april, resultatet kan man se här. Det blev 15 täcken till neonatalavdelningen i Malmö, bra jobbat!

I dag ska vi skriva kontrakt på husförsäljningen. Vi fick inte så mycket som vi ville ha men det blev tillräckligt och det blev en snabb affär, så vi är ganska nöjda. Köparna vill ha en besiktningsklausul så de hinner ta en extra titt på syllarna som det är fukt i, men vi har nyligen kollat dem så det borde inte bli några överraskningar där. Om två veckor ska även det vara klappat och klart!

10 kommentarer

 1. 1
  Anna-G Johansson:

  Haha, tuttbävning, ja vad kan de inte få till de där böneledarna! Det var förresten en skakning i Kirunagruvan igår hörde jag på radion. Kan det vara någon lössläppt kvinna som har klätt sig oanständigt i förtid?
  Hoppas allt går väl med husförsäljningen. Och flytten. Kan gissa att det blir en del lådor från syrummet ditt??!!
  Fina rutor du gör med den gulliga maskinen! Jag ska skicka min till doktorn för att se varför den inte vill frihandskvilta.

 2. 2
  eva johansson:

  Hälsa alla i Furulund från oss här/gn evaj

 3. 3
  Maria Linde:

  Hej!
  Visst syr den underbart den lilla Featherweighten. Sydde på min när stora maskinen var hos doktorn. lämnade sedan in denockså på sevice så nu är alla fixade och fina.
  Ang. att slänga eller inte så tänk efter om du verkligen tror att du kommer att använda sakerna annars släng,jag vet har flyttat 2 ggr på 3 år så här blev det rensat men det fylls snabbt på igen.
  Kram Maria i Falun och välkommen hit upp

 4. 4
  Jenny i Billdal:

  Håller på att leta reda på nåt riktigt urringat tills på måndag… hörs! :-)

 5. 5
  Lizzan:

  Vilket roligt påfund med tuttbävning, tyvärr blir jag tvungen att avstå eftersom jag jobbar och det inte skulle bli så poppis med urringat…iaf inte hos chefen. Ska bli spännande att se vad som händer ;)
  //Lizzan

 6. 6
  Anna:

  Maria – jag ska nog lämna in min på service med, nu när jag har använt den lite mer känns det att den inte är helt i toppform. Men den syr verkligen fint och den är rolig att använda så den kan kanske få bli min nya resemaskin.
  Två flyttar på tre år, det låter jobbigt. Vi flyttade två gånger med bara ett års mellanrum och det var också lite väl tätt, men ibland är man ju tvungen av olika skäl. Då blev det också en hel del rensat.

 7. 7
  Anna:

  Lizzan – du kanske kan hjälpa vetenskapen genom att vara lite kortkort och urringad på kvällen? :)

  Jenny – heja på och håll i dig, utifall att det funkar!

 8. 8
  Maria G:

  Hej!
  Jag får avstå på måndag! Höll på att skrämma slaget på brevbäraren när jag kom utfarande genom dörren i alldles för lite kläder häromdagen;-)).
  Vill ju inte vara skyldig till att ännu en vulkan får utbrott eller att hus rasar i någon bergsby…
  Jättesmart idé att skära till 2 tums remsor. Bra tips!
  Kram Maria

 9. 9
  Wivi:

  Vi tjejer på sykollot i Österby kanske ska göra gemensam sak så får vi se om seismografen i Uppsala ger utslag :D
  Kram

 10. 10
  Anna:

  Wivi – vilken bra idé! Med så många tuttar i vädret på samma ställe borde det ju bli effekt. :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen