Anna syr

 

Slänga eller slakta?

Det har blivit dags att rensa ut gamla handväskor igen. Några gamla slitna väskor som jag inte har använt på evigheter ska få gå vidare till handväskornas sälla jaktmarker. Men så drabbas jag av snålhet – kan jag verkligen slänga de här utmärkta handtagen bara för att tyget i väskan är trasigt? Handtagen är det inget fel på, de är lite dyra att köpa och återanvändning är ju alltid rätt.

Två gamla trotjänare har gjort sitt.

Å andra sidan, jag syr aldrig väskor och risken att handtagen skulle bli liggande i en låda i tjugofem år är överhängande. Vill jag släpa just de här handtagen över halva landet för att kanske aldrig använda dem?

Hur skulle du gjort? Slängt, slaktat väskorna och sparat de bra bitarna eller kanske gett bort till bättre behövande?

I går var sista träffen med Sypresserna för min del. Jag fick ett fint kort och en blomma, tack söta ni! Jag kommer att sakna er jättemycket, och ni är så välkomna in om ni råkar ha vägarna förbi Sandviken!

För ett par dagar sedan lämnade jag in symaskinen på service. Undertrådsgriparen har slamrat och gnisslat sedan sist den var på service och jag hoppas det blir bättre nu. Det behövs nog lite städning och olja också, jag har ju kört den där maskinen rätt hårt.
Nu när jag är helt hänvisad till handarbete kommer jag såklart på en massa saker jag vill sy på maskin men jag jobbar på  med NPNT och kurskvilten från handsömnadskursen. Jag kanske till och med kan komma mig för att lägga upp mina alldeles för långa byxor?

Ett par länkar:
The Garden of Cosmic Speculation
– fantastiska trädgårdsinstallationer!
Leitfaden by Yanko Design – symaskin som färgar tråden medan du syr. Tack Carmen för länken!
Optical illustion quilt – kvilt med synvilla

5 kommentarer

 1. 1
  My:

  Jag som är drottning av slängande säger såklart: Man kan inte spara allt…..Kramkram

 2. 2
  Ullis:

  Jag som är motsatsen till My och sparar på allt säger: Slakta väskorna och spara på det som går att återanvända
  Kramar Ullis

 3. 3
  Lizzan:

  Svåra frågor det där! Ge bort till bättre behövande blir mitt spontana svar, men jag vet oxå hur det skulle bli hos mig; jag slaktar, lägger undan och glömmer snart bort att se till att ge bort dem. Skulle jag nu stå i begrepp till att flytta som du så skulle jag nog utan dåligt samvete slänga dem. Som sagt du kan ju inte släpa på allt genom halva landet!
  Kram Lizzan

 4. 4
  Jenny i Billdal:

  Slakta och lägg ut på Tradera för att se om ngn är sugen på att ge dem ett nytt hem? Då har man gjort vad man kunnat för att ta tillvara. Om ingen hittar dem var det meningen att de ska döden dö… väskhandtagen alltså :-) Tradera är min nya drog. Har hört att den lätt angriper mammalediga… Kram

 5. 5
  Anna:

  Tack för svaren! Jag gör nog så att jag slaktar, och om de inte har kommit till användning inom rimlig tid ger jag bort dem eller lägger ut dem på Tradera.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen