Anna syr

 

På besök i Sandviken

I helgen som gick tog vi en sväng till Gävletrakten. Dels hälsade vi på mina föräldrar, dels tog vi oss en rejäl titt på Sandviken som ligger två mil väster om Gävle.

På lördagen var vi på Sy- och Antikmässa i Sandviken, som sagt. Det var en rätt liten mässa men det fanns en del fint. På Antikdelen hittade jag en Featherweight i perfekt skick för bara 650 kronor som jag gärna hade köpt om jag inte redan hade haft en. Däremot köpte jag en liten leksaksmaskin och en gammal sax.

Little Betty

Little Betty

Antik sax

Antik sax

På sydelen var det en salig blandning av garnbutiker, hemslöjd och textilbutiker. Här fanns Janets från Falun, Pastellen från Gävle och Ottsjöns från Stockholm.

Ottsjöns

Ottsjöns Tyg

Janets Tyg- och prylbod

Janets Tyg- och prylbod

Pastellen låg inklämd i ett hörn och det var svårt att få en bra bild. De hade mest symaskiner med sig och jag fick klämma lite mer på Sashiko. Den är bara för läcker!
Jag fick också reda på att det kommer en ny Janome i maj, en med stort utrymme inuti. 1600P Quilter’s Companion heter den och man kan läsa mer i produktbroschyren (pdf).

Sen tog vi en sväng på stan och såg oss omkring. På Hanna Engs garnbutik såg vi de här jätteroliga stickade ledstångsvärmarna.

Klart kunderna ska ha något varmt att hålla i.

Klart kunderna ska ha något varmt att hålla i.

Jag shoppade några tygklipp från Ottsjöns som hade riktigt mycket godsaker med sig.

Några fq och en låååång scrapsremsa

Några 30-centimetersklipp och en låååång scrapsremsa

Mamma köpte ett jättefint korsstygnsbroderi som ska få flytta hem till mig när det är klart. På kvällen satt vi i soffan och broderade båda två – riktigt mysigt!

Mammas och mitt broderi

Mammas och mitt broderi

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen