Anna syr

 

Boktips: The Quilter’s Apprentice

Serien om Elm Creek Quilts, skriven av Jennifer Chiaverini, är välkänd bland syfolk. Jag läste första boken, The Quilter’s Apprentice, nu i veckan och vill gärna slå ett slag för den för er som inte har läst den.

The Quilter's Apprentice avnjuts gärna med en kopp te.

I den här boken får vi möta Sarah, en ung kvinna som vantrivs med sin karriär som revisor och gärna vill göra något annat. När hon och hennes man Matt flyttar till en ny stad får de båda jobb hos Sylvia Bergstrom Compson, en vresig äldre dam som håller på att städa ur sitt släktgods, Elm Creek Manor, för försäljning.
Sakta finner Sara och Mrs. Compson varann medan Sarah får lära sig att kvilta. Släkten Bergstroms historia rullas upp och de båda kvinnorna börjar söka efter ett sätt för Mrs. Compson att behålla Elm Creek Manor.

Det här är en lugn och vänlig trivselbok med med knappt någon spänning och en liten gnutta drama. Det är bra flyt hela tiden och trots bristen på klassisk nagelbitarspänning vill jag gärna veta vad som kommer att hända. Karaktärerna är fint men försiktigt beskrivna, jag bryr mig om dem och får läsa mig till en del mellan raderna. Det är genomgående mycket prat om kviltning vilket är väldigt roligt att läsa när man själv är biten.

Trots att jag i vanliga fall mest läser deckare fastnade jag för den här milda och trevliga boken och jag kommer att fortsätta på nästa bok i serien.

Serien består av hittills sexton böcker. De finns inte översatta till svenska men engelskan är vardaglig och lätt att läsa.
Det finns även böcker med mönster på kviltarna i serien och Red Rooster har gjort tygserier i samarbete med Jennifer Chiaverini.

Elm Creeks webbsida kan man läsa mer om Jennifer Chiaverini och hennes bokvärld, se kviltbilder och hålla koll på nyheter. Där hittade jag också listan över böckerna i Elm Creek-serien plus tips på i vilken kronologisk ordning de bör läsas.

The Quilter’s Apprentice finns att köpa på Adlibris för 115 kronor.

5 kommentarer

 1. 1
  Lilla Marilla:

  Jag har nyligen lånat de första tre delarna av Elm Creek och börjat läsa. Alla pratar ju om böckerna!

 2. 2
  Anna:

  Lilla Marilla – du kan väl återkomma och berätta vad du tycker om dem?

 3. 3
  Maria G:

  Hej Anna!
  Tack för tipset!
  Är lite av en ”allätare” med betoning på deckare, men denna boken/serien verkar intressant!

 4. 4
  ingrid:

  Jag gillar också de här böckerna!!! Jag har några av de första delarna, men tänkt köpa fler när jag har pengar över. Ibland tycks dock behovet av tyg vara större än behovet av böcker när man ska prioritera. Det kan nog vara möjligt att det går att köpa pocketböcker av serien på t ex http://www.amazon.co.uk hyfsat billigt och deras frakt kostar inte så mycket.
  Det är i alla fall roligt läsning, trevlig handling och en hel del kviltning som bihandling!

 5. 5
  Ann-Christin i Svalöv:

  Låter verkligen spännande, fast inte spännande så! Älskar också deckare och thrillers, men man kan ju behöva lite avkoppling också!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen