Anna syr

 

Vårstädning och webbshop

I dag var det dags för en högst nödvändig vårstädning. Symaskinen hostade och gnisslade vid varje stygn. Och vad hittade jag när jag skruvade bort stygnplåten?

Tillräckligt med ludd för att sticka en strumpa.

Tillräckligt med ludd för att sticka en strumpa. Eller två.

Efter en rejäl dammsugning och pillning medelst tandpetare gick den fint och tyst igen. Men det är nog snart dags att lämna in den på service.

När rengjorde du din symaskin senast?

En roligare sak som jag hittade idag är en ny webbutik: Quiltlådan – lapptäckstyger på nätet! Säljer metervara och FQ samt askar och kuddar. Jag lägger in den på butikslistan.

9 kommentarer

 1. 1
  Linnea:

  Ojojoj! Det var inte dåligt med damm du hittade! ;)

  Jag rengör min ofta, de perioder jag syr mycket blir det ännu oftare. Har köpt vanliga skolpenslar i olika tjocklek för rengöring. Funkar perfekt, man kommer åt mycket bättre än med den som följer med maskinen.
  Sedan använder jag tryckluft på burk för att blåsa rent det jag inte kommer åt.

 2. 2
  eva johansson:

  Det är nog många som nu tar en titt i sina symaskiner, efter ditt inlägg.

  Jag har blivit jätte redig när det gäller rengöring av min symaskinen,efter
  jag fick den nya.Tar en titt varje lördag och det är mycket damm måste jag säga.
  Har bestämt, att jag skall försöka vara rädd om den./kram

 3. 3
  My:

  Hmmm, när var vi på Klostersågen??? Kanske dax igen :))Kram

 4. 4
  Anna:

  Eva och Linnea – exemplariskt att städa så ofta! Jag lyckas aldrig komma ihåg att den ska städas förrän den börjar gnälla. Kanske borde skriva in det i almanackan på datorn så jag får påminnelser då och då?

  My – ja, någon gång om året kanske du kan lyxa till det med en liten dammsugning? :)

 5. 5
  Ingrid:

  Jag måste nog också plocka fram skruvmejseln! Ska erkänna att det inte blir så ofta. Skriva in almanackan är nog ingen dum idè. Min mamma, som är 83 och helt redig, skriver in när hon ska vattna sina orkideer, vattning (-) varannan vecka och vattning (+) varannan, (+) betyder näring också. (Hennes ordideér blommar som bara den i perioder, så de mår nog bra! Hon gör listor för allt och har stenkoll. (undrar bara hur hon kunde få en så slarvig dotter!)
  Det är så bra att du ger oss en knuff att sköta om våra maskiner, det är ju en investering som vi vill ska räcka länge. Har man en relativt ny finns det ju all anledning, för då finns säkert de mesta finmesserna man behöver på den maskinen.

 6. 6
  Ingrid:

  Jag titttade in hos quiltlådan och det var FQ-rea där, 25:- för 1 FQ. Jag hittade bl a FQ från Cider Mill Road-serien, så tack för tipset!

 7. 7
  Lizzan:

  Tänk så våra tyger dammar ner ;) Jag gör ren min maskin ofta, iaf i de perioder när jag syr mycket, brukar ta en tops som jag häller en droppe olja på, dammet fastar så fint på den då och maskinen blir så fin så. Kram Lizzan

 8. 8
  Anna:

  Lizzan – intressant tips! Det ska jag prova nästa gång!

 9. 9
  Wivi:

  Petar bort lite damm då och då när jag ser det vid byte av undertråd. Har en liten handdammsugare också, speciellt inköpt för att dammsuga symaskinen :))

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen