Anna syr

 

Fusktrick för snygga korsningar

Jag tänkte dela med mig av ett litet trick för att sy snygga korsningar. Ni vet, när man har två sömmar som möts är det bäst om sömsmånerna går åt olika håll. Då föser man ihop dem så tätt ihop som det bara går och får på så sätt en snygg korsning.

Men när de eländiga sömsmånerna går åt samma håll då? Då blir det svårare att få dem att mötas, plus att man får en dum klump på ena sidan av korsningen som gärna vill glida bort när man syr över den. Här kommer mitt lilla trick in.

Korsningstrick

Jag vrider på den ena sömsmånen så att de möts snyggt. Företrädesvis vrider jag den undre neråt så symaskinen trycker in den övre i den undre.

Korsningstrick

Sen klipper jag ett litet snitt i den vridna sömsmånen (precis som när man klipper upp sömsmåner för kurvor) och vrider tillbaka den så den ligger plant. Sen är det bara att pressa.

Korsningstrick

Ta-dam – en perfekt och platt korsning trots motvilliga sömsmåner!

4 kommentarer

 1. 1
  Ingrid:

  Smart!! Detta ska jag pröva nästa gång för det är ett problem när sömmarna som möts ligger åt samma håll, och det blir ju så rätt ofta fast man försöker undvika det! Tack för tipset!! :-)

 2. 2
  Flisa:

  Så smart! Dette må prøves. Takk for tipset!

 3. 3
  Wivi:

  Jag brukar klippa det lilla snitten innan jag syr. Är det bara 4-vägskorsning går det bra. Jag tycker det är värre när man syr t.ex. pinwheels där ÅTTA sömmar möts på mitten :((

 4. 4
  Anna:

  Wivi – ja, 8-sömskorsningar är svåra. Jag brukar nåla och sedan pressa i en spiral så det blir så slätt som möjligt.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen