Anna syr

 

Var och vem får man fotografera?

Här i bloggvärlden är det viktigt med bilder. Vem ids läsa en blogg utan bilder? Digitalkameran är en av bloggarens bästa vänner, ovärderlig för att plåta egna alster, syrum, träffar, andras verk och allt annat som kan vara kul och intressant.

Min kompis kameran och jag.

Min kompis kameran och jag.

Men i samband med det kan det uppstå frågor. Vad har man rätt att fotografera? Vad har man rätt att publicera? Självklart har jag rätt att visa de bilder jag själv har tagit på mina kviltar, men får jag visa andras kviltar? Får jag visa bilder från syträffar och utställningar? Måste jag fråga om lov om jag vill visa bilder på mina sykompisar?

Den här Youtube-filmen från bildsajten Moderskeppet.se reder ut när och hur man får fotografera på allmän plats och vad man sedan får göra med bilderna.
Sammanfattningsvis kan man säga att man har laglig rätt att fota allt man ser på allmän plats och att publicera bilderna så länge de inte är kränkande för någon på bilden. Det innebär dock inte att det alltid är lämpligt eller moraliskt rätt att göra det.

Med det sagt – ta med kameran när du går ut, fota glatt och publicera med omsorg!

Tack till Slottsträdgårdsmästaren för länken!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen