Anna syr

 

Pyttetäcke med katter

Det första pyttetäcket blev fodrat och klart på träffen så det har jag ingen bra bild på, men här är det andra täcket som påbörjades på träffen. Igår fodrade jag det och gjorde klart.

Pyttetäcke med katter

Pyttetäcke med katter

Kattapplikationen har jag ritat efter en bild någonstans på nätet. Den är enkel och himla söt, tycker jag.

Det ska bli kul att sy fler täcken, jag tror det är ett bra sätt att prova nya tekniker som jag annars hade varit frestad att göra stora projekt av. Som vanligt bubblar det i huvudet av idéer. :)

24 kommentarer

 1. 1
  Kikki i Näshulta:

  Vilken smart idé, med ett täcke i månaden.
  Jag vet att någon frågade på sjukhus, men intresset verkade inte vara allftör stort. Men det kanske beror på vem som frågade ocj vem som svarade. Jag ska nog undersöka det igen.
  Söta katter var det :-)

  kram Kikki

 2. 2
  L8 i Ängelsberg:

  Men, så sött minitäcke. Kram!

 3. 3
  Lisa i Lysekil:

  Så gulligt! Är också i startgroparna för att sy pyttetäcken. Kram fr Lisa i Lysekil

 4. 4
  Anna:

  Kikki – ja intresset beror nog på vem man råkar fråga, men det är olika på olika sjukhus också. I Malmö var de inte intresserade (vill jag minnas) (Ingrid rättade mig längre ner) men i Lund tar de tacksamt emot och tycker det är jättebra. Och om ens närmaste sjukhus inte är intresserade går det ju alltid att posta pyttetäckena. De är så små och lätta att de enkelt går ner i ett stort kuvert.

 5. 5
  Kristina i Arjeplog:

  Jätegulligt! Tycker också ideén om ett täcke i månaden är bra! Lycka till önskar Kristina i Arjeplog

 6. 6
  Annika:

  Så sött! Pratade med M igår. Funderar på att komma och sy små täcken med er vid tillfälle. Vi får planera det hela :)

 7. 7
  Annika:

  PS Jag måste bara kunna köra bil igen, först :D

 8. 8
  Ingrid:

  Jag såg katt-täckena i bilden med alla täcken och tyckte de var fina då, men visste inte att det var du som gjort dem. Det är en söt katt”bild”!
  Jag såg något om pyttetäcken Malmö/Lund och jag tror det var på Öresundkviltarnas hemsida. Om jag förstod rätt så skickar inte Malmö med täckena hem för de har inte täcken så det räcker utan de använder dem till de barn som ligger inne och ”återanvänder” dem, medan man i Lund skickar med täcket med babyn hem så där ”går det åt” mer täcken.
  Jag blir lite sugen att pröva, för det går ju att få ihop ett på en kväll.

 9. 9
  Anna:

  Ingrid – just så var det. Tack för att du rättade mig!

 10. 10
  Anna:

  Annika – skulle vara jättekul om du kom ner till nästa träff. Kanske en hel helg så du hinner med lite andra sociala aktiviteter också? Shoppa och fika, typ? Till dess kan du säkert köra igen. (Då kanske till och med jag kan köra, om jag någonsin får mitt nya övningskörningstillstånd.)

 11. 11
  Karin:

  Hej!
  Jättesött!
  Jag är själv på gång att ”dra igång” en grupp som ska sy pyttetäcken. Jag har en bekant som jobbar som sjuksköterska på neonatalavdelningen på vårt närmsta lasarett och de tar gärna emot. Barn och föräldra får ju ett härligt minne för livet i detta täcke.

 12. 12
  Ann i Örebro:

  Hos oss här i Örebro var man inte intresserade. Tror de angav hygienskäl. Har ej möjligheter att tvätta täckena på sjukhuset.

 13. 13
  Anna:

  Ann – så trist, men begripligt. Finns det inget annat sjukhus i närheten?

 14. 14
  Carina i Furulund:

  Just frestelsen att prova nya saker i litet format tilltalar mig. Men man behöver ju inte göra komplicerade saker för att det ska bli bra. Hoppas att vi blir fler som känner att frestelsen att sy småtäcken blir övermäktig och sätter igång och provar.

 15. 15
  Karin:

  Jättefina täcken. Vi ska dra i gång en sygrupp i Perstorp också. Jag känner en sjuksköterska på neonatal i Hbg som säger att de mer än gärna tar emot täcken.

  Kram Karin

 16. 16
  Anna:

  Karin – lycka till med din pyttetäckesgrupp! Det skulle vara kul om du lämnar en kommentar här när ni har kommit igång!

 17. 17
  Anna:

  Carina – precis! Det finns så många olika saker att testa, bara en så enkel sak som olika block och olika färger. Sex block och en ram, vips så är det klart. Eller alla de där linjalerna man har … :)

 18. 18
  eva johansson:

  Urgulliga täcken ni gjort:
  Vi står oxså i startgroparna att sy ,här i Varberg!!Lämnar dem till Carina den 27/3,då vi träffas./kramis

 19. 19
  Anna:

  Eva – så kul! Lycka till med era pyttetäcken!

 20. 20
  Ingrid:

  Rätta låter så negativt, det var mer meningen att försöka tillföra något t diskusionen.
  Jag tycker det verkar trevligare son de gör i Lund, att babyn (och föräldrarna) får med sej täcket hem. När är nästa träff i Malmö och är det OK att komma med?

 21. 21
  Anna:

  Ingrid – vi pratade löst om att ha en träff i Kävlinge i april, dit är alla hjärtligt välkomna. Jag meddelar här på bloggen när vi har ett datum.

 22. 22
  Ullastina:

  Vilken bra idé. Den skall jag försöka lansera i Västlapparna. Kram

 23. 23
  Veronica:

  Bara så jättegulligt! kram Veronica

 24. 24
  Ingrid:

  Tack Anna! jag ska verkligen försöka komma, måste ju ha fått igång gaspedalfoten tills dess. Det är så trevligt att träffa andra kviltare och gör man dessutom något för en bra sak är det ju ännu bättre. Även om det är kul att sitta och sy på egen kammare så tycker jag att det är så berikande att träffa andra likasinnade, jag får så mycket impulser och ideer och jag vet inte varför kviltare verkar vara så mycket trevligare än folk i allmänhet, men det är vi, eller hur?

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen