Anna syr

 

Fem tips och länkar

1. Eleanor Burns har en ny videoserie, ”Quilt Blocks on American Barns” i tolv avsnitt. Inspelad 2009, långa avsnitt med mycket prat och trams. Den kan man se på Quilt in a Day Theater. Som Eleanor själv säger, ”so much fun!”

Quilt in a Day Media Theater

2. Eleanor har också skaffat en blogg: Eleanor Burns – Strip Quilter.

3. Patsy Thompson visar på The Quilt Show hur hon förbereder sin maskin och sin kvilt för frihandskviltning. Lite coolt är att hon sätter upp kvilten på väggen när hon klistersprejar den istället för att lägga den på golvet. Kolla själva!

4. Ett superfint nålbrev i tekanneform kan man se på Baju-Baju: Needlebook/ Igielnik. Det är ett köpemönster men inspirationen är fri!

tekanna-nålbrev

5. Den här romantiska kjolen i lappteknik kan man köpa på Kreativ Mor och Dotter i Malmö. Ser ut att vara sydd av flanellskjortor och spets. Titta in på Kreativ.se för att hitta din närmaste butik.
Lappteknikkjol från Mor och dotter Kreativ. Ser ut att vara sydd av flanellskjortor och spets. Snygg!

Jag ska nog sy en tekanna och en kjol. Fast inte i dag.

5 kommentarer

 1. 1
  Wolfie:

  Shucks…det var det lätaste sätt jag nånsin sett, men – jag har inte en ändaste tillräckligt stor fri vägg i hela huset…. man tror inte det är sant, ett så stort hus och inte en vägg som går att använda. Hmmm, måste kolla i pannrummet om den enda vägg som inte har rör och olika strömbrytare skulle funka… Tänk att slippa hålla på att tejpa fast lagren på matbordet och flytta runt.

  Kjolen är supersöt, men jag skulle se ut som en ballong i den;-)

 2. 2
  Anna:

  Ylva – visst är det ett coolt sätt? Jag har inte heller någon lämplig vägg men som tur är har jag ett stort vardagsrumsgolv där jag kan bre ut riktigt stora kviltar.
  Tipset med tidningspappret tar jag till mig, det har jag inte tänkt på innan. Matsalsbordet har några fläckar som nog aldrig kommer att gå bort …

 3. 3
  Flisa:

  Hei, Anna! Tusen takk for linkene. Er selv stor fan av Patsy Thompson, men dette hadde jeg ikke sett. Så bra at at du deler med oss!

 4. 4
  Marysia:

  Hi, thanks for featuring my needlebook! I was very surprized seeing so many visits from Sweden today on my blog. Now I know the cause. Thoug the inspiration is for free I hope that someone will buy my pattern ;)

  Greetings,

  Marysia

 5. 5
  märit:

  hej och tack för alla linkarna det är kul att komma ut i lappvärlden och tack för att jag får kika på alla dina fina alster kram märit

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen