Anna syr

 

Färdigställarfeber

Just nu håller jag på att göra färdigt tre projekt samtidigt: Baltimore blues som ska få bli en löpare med tre block, A Christmas wish som nu bara saknar lukkekanten och ett quilt-as-you-go-ufo som jag grävde upp från en djup låda häromveckan. Härligt att vara i ett sy-energiryck!

Jag har inte visat quilt-as-you-go-duken innan, det kom till långt innan jag ens hade börjat fundera på att blogga.
Jag gick kurs hos Eva på Färg&Form och jag tror det var våren 2006. Eva tyckte inte att mina tyger var så bra ihop, men det tyckte jag då och det tycker jag fortfarande. Möjligen skulle jag ha valt något annat än det röriga pensétyget, men färgerna funkar fint tycker jag. Känns ganska påskiga, så det ska få bli en påskduk till köket.

Första gången det här projektet ser dagsljus på sådär fyra år.

Första gången det här projektet ser dagsljus på sådär fyra år.

Jag hann sy fyra block på kursen och montera ihop dem två och två. Jag var inte så erfaren och effektiv på den tiden, jag var fortfarande nybörjare.

När jag kom hem från kursen hamnade alltihop i en påse som jag skulle fortsätta på sedan. Inte trodde jag att det skulle ta fyra år innan jag tog i det igen!

Jag började med att inventera innehållet, pressa om tygerna och sprätta upp de blocken jag hade monterat ihop. Sen sydde jag färdigt alla blocken (gick hur snabbt och enkelt som helst) och skar upp remsorna jag behövde för att montera alltihopa.

Blocken klara

Blocken klara

Dags att sy ihop

Dags att sy ihop

Hopsytt i par

Sex par redo att bli en duk

Nu har jag kommit så långt att det bara är två sömmar att handsy på baksidan, plus att en lukkekant ska på. Men det lila tyget jag hade till mellanremsorna är slut så jag får gräva djupt i tygförrådet för att hitta något som matchar.

Det är bara två dagar kvar på februari och jag hoppas hinna färdigt antingen A Christmas Wish eller påskduken. Det blir i så fall en rekordmånad på OPAM med åtta färdiga projekt!

5 kommentarer

 1. 1
  Ingrid:

  Det är inte klokt vad man kan hitta i gömmorna. Det kanske vore ide att gräva lite själv? Det är nog så som du säger att man blir mer erfaren och syr snabbare med tiden, så saker som blev lagda åt sidan för att det var lite krångligt skulle kanske vara mer överkomliga nu.
  Grattis till att ha betat av en hel del på göra färdigt listan!
  Påskduken kommer att passa så bra till påsk! Jag är normalt inte så svag för blommiga tyger men jag tycker pensétyget var fint!
  Visst kan man lyssna på synpunkter, men till sist tycker jag man ska gå på den egna magkänslan, annars kanske inte jag gillar det färdiga resultatet lika mycket.

 2. 2
  Anna:

  Ingrid – ja, man blir ju mer erfaren och kunnig med åren. Konstigt vore annars. :) Du kanske hittar något riktigt intressant i gömmorna om du letar lite?

 3. 3
  Ingrid:

  Ja det finns en hel del där bl a en väska med ett flätat lock som bara ska sys ihop, så jag har blivit lite inspirerad och det är ju steg 1!!

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Visst är det otroligt vad man hittar bara man tittar nog långt ner i tyghögarna?
  Jag har dammat av några saker som legat, och en del har ju blivit färdiga redan. Det känns så himla skönt när man lyckats göra klart ett UFO, tycker jag.

 5. 5
  Ann-Christin i Svalöv:

  Jag tycker dina block är jättefina! Jag är svag för lila!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen