Anna syr

 

Blommig okynneskatt

Den här lilla kissen okynnessydde jag i går kväll. Jag var på så dåligt humör att jag inte alls hade lust att sy på något jag borde sy på. Sömnad är en väldigt bra bot mot ilska, det går bara inte att vara arg när man koncentrerar sig på vackra tyger, former och färger.

Blommig katt

Ögonen och ränderna är applicerade med broderigarn, nosen är broderad och morrhåren ritade.

Blommig katt

Mönstret på kissen heter Pointy kitty, kommer från WeeWonderful och är alldeles gratis (klicka på Freebies i menyn till höger). Den går att sy på en kväll om man är lite effektiv, men den är tuff att vända ut och in. Jag skulle rekommendera att man gör svansen en halv centimeter bredare så att den går att vända och stoppa hela vägen. Alternativt kapa in sömsmånerna en bit.

Katten är fylld med rester av den tjocka polyestervadden som jag hade till mammas Höstsnurror. Perfekt kuddstopp och dessutom mindre klängigt än det vanliga kuddstoppet.

Jag är rätt nöjd med kissekatten. Den är ganska snäll och söt – och lär inte släpa in några möss i första taget. :)

15 kommentarer

 1. 1
  Monica Löfstedt:

  Vilken sötnos!

 2. 2
  Rose-Marie Hazard:

  Jättesöt kisse, har du skapat mönstret själv.
  Kram Rose-Marie

 3. 3
  Rose-Marie Hazard:

  Bra om jag läste först. Tack för tipset om mönstret
  Kramar Rose-Marie

 4. 4
  ÅsaS:

  Vilken underbar katt. Har printat ut mönstret nu , jättetack.
  Kram ÅsaS

 5. 5
  Lotta i S-vall:

  Men vikken gulleplutt :)

 6. 6
  Brita i Luleå:

  Hi-hi, vilken sötnos! Och allergivänlig också! ;-)

 7. 7
  jette:

  Åh, den har jeg også villet sy i flere år, jeg må snart tage mig sammen! ;-) Din er rigtigt sød!

 8. 8
  Ingrid:

  Jag tycker den är rätt tuff trots rosa blommor! riktigt läcker, lite 50-tals-stil eller är jag alldeles ute och cyklar?

 9. 9
  Veronica:

  Så sockersöt!! kram Veronica

 10. 10
  Gunilla Kling:

  Hahaha så häftig! En sån borde jag ha, får nog ladda hem. Kram Gunilla

 11. 11
  Immi:

  Den var ju jättesöt, men kan den bota ilska??:O))) Kram Immi

 12. 12
  skylthaxan:

  :0) Jättesöt! Den blev man glad av!
  Kramen/Sussie

 13. 13
  Josefine:

  Jättefin katt! Haha effektiv är inte jag. Jag började på en kitty i början på november och den är inte klar ännu :-) Det är bara att sy fast huvudet på kroppen som saknas, men jag är ju dålig på att sy för hand.

 14. 14
  Anna:

  Josefine – nej men du, har du så lite kvar att sy på kissen så hinner du ju göra det i helgen! Kom igen! Du kommer att bli så nöjd med dig själv när det är gjort!

 15. 15
  Naemie Hanson:

  Så gullig den va….jag kan inte sy när jag är arg…men städa är bra för min ilska…ha ha

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen