Anna syr

 

Torsdag, tyg och inspiration

På sistone har jag legat ganska lågt med tyginköpen, men det har blivit lite då och då. Nu har jag samlat ihop till en halvfull tvättmaskin.

Tyger från @Veronicas

Tyger från @Veronicas

Tyger från PW Quilt & Design

Tyger från PW Quilt & Design

Present från Julia

Present från min kompis Julia – i god tid för nästa jul. :)

Inspiration har jag tänkt mycket på ett tag, och jag tänkte dela med mig av var jag hittar min inspiration. Jag läser många bloggar och surfar en del och jag sparar massor av bilder på det jag finner intressant, fint, nytt och smart.
Böcker och tidningar köper jag ibland men inte särskilt ofta, och jag köper hellre begagnade tidningar än nya eftersom jag blir lite snål när en tidning kostar uppemot hundralappen. Jag bläddrar gärna i de tidningar jag har många gånger om och upptäcker nya bilder som tilltalar mig varje gång.

Det som triggar igång min sylust är mönster, geometri och färger, ett vackert block eller en intressant utmaning. Sen använder jag de tekniker som krävs och låter inte det begränsa mig. Jag tänker aldrig ”å nej, jag klarar inte y-sömmar/kurvor/applikation/paper piecing/frihandskviltning/etc” utan jag ger mig glatt på tekniker jag aldrig har provat. För det mesta funkar det. Ibland får man sprätta några gånger, men allra oftast lär man sig om man bara är enveten, noggrann och lite tålmodig. Jag tycker det är kul att prova nytt och vill hellre att det är lite svårt än för enkelt.

Kvilt-teve är också en av mina stora inspirationskällor och det har jag skrivit en del om tidigare. Kika under ämnet Kvilt-teve så ser du alla de inläggen.
Även verkligheten kan vara inspirerande. :) Geometriska mönster som kakel, smidesstaket och parketter kan ibland väcka nya idéer, likaså matematiska figurer (som säkert heter något tjusigt som jag inte kan), tapeter och egentligen vad som helst med ett mönster som upprepar sig.

I giveawayen för ett par veckor sedan var det många som delade med sig av sina inspirationskällor, tack så mycket! Det har varit väldigt roligt att kika runt bland de länkar ni har lämnat. Några var helt nya för mig som Scrap Quilts och Carla’s Feathered Fibers (där jag precis hittade en jättecool blixtlåsblomma) medan andra var välbekanta som Moda Bake Shop och Quiltville. Tack alla igen!

Blixtlåsblomma från Feathered Fibers

Blixtlåsblomma från Feathered Fibers. Nytänkande och inspirerande!

Och apropå länkar …

Giggi har använt mina flygande gäss i sicksack på en jättesöt liten vinterbonad. Kolla här!
(Mönstret på gässen finns här.)

Ett jätteläckert scrapsprojekt finns här: Scrap Buster Project. Verkar superenkelt att göra och blir jättesnyggt!

Till sist, två nykomlingar på butikslistan:
Sy-affären, Ängelholm
Kinna’s Lappteknik & Presenter, Grycksbo utanför Falun

Ha en trevlig torsdag allihopa!

7 kommentarer

 1. 1
  Wivi:

  Vilka härliga tyger! Tack för alla trevliga länkar. Sparar alla quiltlänkar i en egen mapp under Favoriter och det börjar bli väldigt många nu. Kram

 2. 2
  Ingrid:

  Jagtycker också det är trevligt med alla länkar, tack vare dem kommer jag snabbt ut på intressanta sidor.
  Jag har en liten fråga apropå tvätta FQ: syr du över kanterna på maskin eller tvättar du i påse? Jag tycker jag måste zigzacka(hur stavar man det egentligen??) annars fransar det sej så ibland (eller rätt ofta om man ska vara ärlig) struntar jag i att tvätta innan jag syr fast jag vet att man borde. Har du några tips på det problemet?
  undrar en LAT Ingrid i Malmö

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Hej!
  Fina tyger i stashen!
  Tycker också det är jättekul med länkar, de ger en hel del inspiration.
  Jag unnar mig en ny kvilttidning då och då, men bläddrar lika gärna i gamla ex. Älskar kviltböcker, där får jag mycket. Färger och former kan man hitta lite här och där, ett visst tyg ger ibland en idé till ett block också. Det är som om tyget själv väljer!
  Och så alla bloggar och QOL-listan inte att förglömma, det är ju otroligt vad man hittar och får tips om!

 4. 4
  Anna:

  Ingrid – jag tvättar alla tyger (utom charm packs och jelly rolls) och brukar inte ha särskilda problem med trassel. Jag kör i 60° kulörtvätt, centrifugerar och tumlar till stryktorrt. Sen brer jag ut allt på strykbrädan så får det plantorka till helt torrt. Några trasseltrådar blir det alltid men inte så att det stör. Sicksacka skulle jag aldrig orka!

 5. 5
  Anna:

  Anna-G – ja visst är maillistan en underbar inspiration! Och inte att förglömma: våra kviltbutiker! Att gå där och klappa tyger, titta på kviltar och annat fint, bläddra i böcker och kika bland verktyg, det är både roligt och inspirerande. Man vill ju göra allt!

 6. 6
  Ingrid:

  Jag har precis tittat på Scrap buster projektet. Det verkar kul och jättesnyggt!
  Jag fastnade sedan på crazymamas hemsida för där fanns MÅNGA kviltar att titta på.
  Så jag har haft kul en lång stund!! Det är så lätt att fastna för det är ju bara att klicka vidare ett steg till.. och ett till… och ett till… Jag glömde gå och äta frukost så nu får det bli lunch i stället!

 7. 7
  Eva:

  Många fina tyger har du köpt men du måste visa de fin tygerna du köpte i torsdags på@veronica´s inspirationskväll, de med fjärilarna och guld på.
  jag klarade .mig i går kväll men ska dit och köpa vadd så småning om.
  Kram eva

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen