Anna syr

 

Ryggskott och Siv Heges giveaway

Tror ni inte jag drog på mig ett ryggskott när jag skulle skotta undan på framsidan idag? Det var knappt ens någon snö att tala om, tre fjuttiga centimeter, men är man oförsiktig med ryggen så är man. Jag som ville sy och blogga – istället får jag ligga i soffan med dumstruten på och titta på teve. Suck.

Siv Heges giveaway

Något roligt i stället: Siv Hege på den fina och trevliga bloggen Drømmequilten har en give away för att fira 20.000 besökare. Titta in till henne och var med i utlottningen av en bok och två meter vackert gult tyg! Men ni får lova att inte vinna för det vill jag göra. :)

Det här klippet hittade jag via Bergatrollmor och det visar hur man enkelt kan slå in olika saker i tyg – Furoshiki gift wrapping. Smart och snyggt!

En annan rolig sak är att jag själv närmar mig jämnt antal inlägg och har passerat ett jämnt antal sidvisningar. När jag kan sitta upp igen i mer än fem minuter ska jag förbereda det sista inför … ja, ni förstår vad som väntar. :)

Håll nu tummarna för att jag kan sy lite i morgon. Jag har varit väldigt flitig med mammas Höstsnurror så nu är det bara raderna som ska sys ihop. Sen kommer bild på en färdig topp. Men nu åter till sofflocket och dumstruten.

2 kommentarer

 1. 1
  Flisa:

  Sånn uflaks! Sender mange varme tanker, og ønsker deg riktig god bedring! Gleder meg til å følge med videre, alltid spennende å kikke innom bloggen din.
  Ha et kreativt godt nyttår!

 2. 2
  Ingrid:

  Hoppas ryggen är bättre så dumstruten kan åka av! Karlar är bra till en del saker och snöskottning kan väl vara en sådan sak. Synd att inte kunna sy när fingrarna kliar.
  Jag har suttit och tittat på japanska inknytningar. Nästa gång du ska ge bort vinflaskor, Anna så kan du ju rulla in dem i st f att sy en vinpåse! Det verkar enklare och snabbare. Det vore ju inte en dum present för en tygfrälst; att få en present + en bit tyg! Det verkar ju vara någon slags tunn syntet tyg eftersom det går att ”samla ihop” så nätt att knyta med, men det går nog att göra en del inslagningar med bomullstyg.
  Jag gick en kurs hos Namie på Färg och Form för ett tag sedan, och hon hade med sej kakan vi skulle ha till fikat inknuten i en duk, så det är ju en bra ide, som kan användas till i princip allt.
  Jag får nyhetsbrev fr Quilting Arts och nu i höstas kunde man ladda ner ”7 quilted bag patterns” och det sista där var en lite större snygg shoppingkasse.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen