Anna syr

 

Projekt för 2010 (eller andra år)

Det där med UFOn, det är farliga grejer. Inte så att man blir kidnappad av små gröna gubbar :) utan för att tvånget att färdigställa gamla projekt kan dräpa skaparglädjen på det mest brutala sätt. Därför har jag inga UFOn längre att bekymra mig för utan bara projekt i olika stadier av färdigställande.
(Jag minns fortfarande med en rysning den gången i februari 2008 då jag fick för mig att inventera alla projekt som hade blivit liggande. Kommer ni ihåg inlägget Alla dessa ofärdiga saker? Efter det tappade jag lusten helt och kunde vare sig sy eller blogga på tre månader. Snacka om skaparblockad.)

Men nu i början av 2010 vill jag ta en titt i lådorna och skåpen för att se vad som döljer sig där numera. Kanske det finns något som kan väcka lusten att färdigställa ganska snart? Ett WISP (Work In Slow Progress) eller en PIG (Project in Grocery bag) som kan bli ett WIP (Work In Progress)?

(Länkar går till det inlägg där projektet senast figurerade.)

Topp 5 på listan

Topp 5 på listan. Saker som snart är klara?

1. Höstsnurrorna till mamma (syr lappar för fullt)
2. Shakespeare in the Park (tar kviltningspaus)
3. Tänk rosa 2009 (väntar på kviltning)
4. Straight Strip Blues (väntar på kviltning)
5. Svartvit Drunkard’s Path (väntar på kviltning)

dahlior

Två dahlior som ska kviltas, kantas och hängas

6. A Christmas Wish (kviltning igång)
7. Nice People Nice Things (ännu inte påbörjad)
8. Äppelskruttarna (vet ännu inte vad den ska bli)
9. Crazyblocken från bytet 2007 (ska monteras)
10. Baltimore Blues (två block färdiga, tio kvar)

11. Stars for a New Day (första blocket sytt, många återstår)
12. Papegojutmaningen (ska monteras ihop)
13. Quilt-as-you-go-löpare (halvklar)
14. Skärsetsväska (ska monteras ihop)
15. Sypressernas logcabinbyte (pågår för fullt)

Shit, det här börjar bli en lång lista!

16. Giant dahlia C (har gjort mönstret)
17. Dear Jane (tagit ut mönstret till första blocket)
18. Julgardin (en kvar att sy av de tre jag köpte förrförra året)
19. Flock of angels (pysselkit från Panduro typ 2007)
20. Giant Dahlia A (toppen färdig)

21. Giant Dahlia B (toppen färdig)
22. Tre kuddfodral till vardagsrumssoffan
23. Pölkudde till vardagsrumssoffan
24. Remshjärtan i paper piecing
25. Asienkvilten

26. Bakelsebroderi
27. Makower-kattkvilt
28. Broderusk med katt
29: Grandmother’s Flower Garden med 1/4-tumshexagoner
30: Mariner’s star-block ska bli något

31: Romerska bågar, kurskvilt

Ja, där någonstans får det räcka. Det finns några tänkta projekt till men de är inte färdiga att bara sätta igång, så de får stanna på tankestadiet ett tag till. Och detta är som sagt inte att betrakta som en lista över saker jag känner mig tvungen att göra utan en liten titt på projekt jag är fri att botanisera bland och ta upp om jag vill.

Enligt May Britt på Abyquilt kommer det att bli en OPAM-utmaning även detta år (One Project a Month) och Kris på Tag Along Teddies kommer att hålla i den. Min lilla lista innehåller ju en del projekt som skulle kunna funka att göra klart lite snabbt och enkelt, så jag räknar med att återkomma till den om ett år för att se vad som har hänt, vad som har blivit klart och vad som har tillkommit.

Många av projekten är långtidsprojekt och jag ser med glädje fram emot att se dem växa fram i sakta mak. Nice People Nice Things är en sån, likaså Dear Jane. Baltimore Blues och Stars for a New Day lär få ta den tid de tar eftersom det är väldigt mycket sömnad involverad. Men julgardiner och kuddfodral borde jag ju kunna slå iväg ganska snabbt.

Jag ska i alla fall försöka att avsluta fler projekt än jag startar. :)

___________

Tillägg den 3 januari: Kom på att jag har en Grandmother’s Flower Garden på gång också, i 1/4-tumshexagoner. Även det ett långtidsprojekt.
Tillägg den 27 januari: Hittade ett Mariner’s Compass-block och kom på att jag måste göra en kurskvilt.

16 kommentarer

 1. 1
  Annika:

  Jag är lycklig att utropa att jag har mött min överkvinna :) Den listan var bannimej lång :) Nu finns det ju lite hopp för min själ också :) Kram på dig och gott nytt syår!

 2. 2
  Brita i Luleå:

  Och jag tror att jag och du ligger ungifär lika illa till… ;-) Fast jag är så feg att jag inte ens törs börja räkna mina… Lycka till med dina projekt, jag hejjar på! Kram från Brita

 3. 3
  Lizzan:

  Smart!! Fast jag vet inte om jag vågar göra detsamma, kanske drabbas av samma sak du och inte får nått gjort ;) Lycka till med dina projekt!
  KRAM Lizzan

 4. 4
  hannis:

  Hejsan Anna och ni andra..

  JAdu .. jag tror du slår mig på antalet… eller… Jag har faktiskt ej kollat mina..
  Har dem i trådbackar här under skrivbordet så just nu slår jag knät mot en drös..

  Jag har ju mina ufo eller vad de ska kallas i min zoomin.
  http://hannis.zoomin.se/A32481
  Ska rensa o uppdatera där såg jag nu.

  Men jag har en liten tanke på att den katalogen SKA vara tom vid nästa nyår.

  Tror ni på det???
  Hur mycket nytt kommer ej att hamna där?

  vi är nog många som har våra påbörjade husvärmare som skulle behöva få några färdigsydda.

  KRAM på er
  /hannis

 5. 5
  Birgitta i Arboga:

  Oj Anna!

  Vilken lång lista. Jag har nyss suttit och tänkt över vad jag har liggande och tyckte det kändes mastigt, men nu blir jag nästan ”lättad” över hur litet jag har ofullbordat.
  Lycka till med att beta av din lista.

 6. 6
  Gudrun:

  Hej
  Jag har hållit mig undan listor och andra quiltare ett långt tag då min Ufo lista( som är lika lång som din) helt knäckt mig. Men nu när jag ser att jag är i gott sällskap kanske jag kan släppa skammen och gå vidare. Jag har sagt att jag ska sätta igång när jag blir pensionär men varför vänta(skjuta upp). Det är några år dit. Nä nu går jag till mina Ufo kassar och kollar lite. Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter. Och du har ju görsnygga saker som ligger och väntar på att bli beundrade.
  Ha ett bra 2010/ Gudrun i Matfors

 7. 7
  Kristina i Arjeplog:

  Åh det var en härlig lista! Tyvärr får jag nog ställa mig till de som inte vågar räkna sina UFOn för jag har nog en lååång lista jag med. Många saker har jag inte velat göra klart för jag har haft de i undervisningssyfte och då tyckt det varit bra att kunna visa hur de är gjorda. Så kan jag ju trösta dig med min mormors ord som var ”Att om man hade många arbeten på gång så skulle man leva länge!” och det hoppas jag verkligen är sant! Lycka till med sömnaden önskar Kristina i Arjeplog

 8. 8
  pia:

  Hej där Anna!
  Kör på, livet är kort!! Jag har nog räknat ”fint” för alla de andra sakerna som jag köpt tyg-mönster osv till, dom är oräknade här…Och nu har jag fått för mej att kanske sprätta upp och göra om nån som ligger också!! Har man inte att göra så skaffar man sej. Kramar!

 9. 9
  ÅsaS:

  OJ så lång lista du har framför dig, undrar hur lång den är vid årsslutet :D Längre (med nya ufo:n) lr kortare.
  Lycka till att bli klar med dina ufon:n

 10. 10
  Wivi:

  Oj oj! Jag säger som flera andra: Jag törs inte räkna. Ska jag hålla mig till enbart kviltarbeten så ligger jag i lä men jag har en hel del broderier och annat ”pyssel” också, bl.a. ett virkat överkast som jag började på i slutet av 50-talet/början av 60. Jag sa då att det var ett 10-årsprojekt men nu har det gått 50 år. Kanske något att ta tag i istället för att virka fler grytlappar.
  Lycka till med dina WISP-projekt.

 11. 11
  Agneta:

  Kloka tankar om dina projekt i olika stadier att färdigställa!
  Jag har själv erfarenhet av att sylusten försvann helt för ett antal år sedan då jag tänkte att allt påbörjat ska göras klart innan jag får börja på nytt. Nu finns lusten igen och många påbörjade och planerade projekt väntar. Det är roligast att sy och skapa när lusten faller på, ibland med nya projekt . ibland färdgiställa något från skåpen.
  Jag har tänkt tanken att inventera mina skåp och lådor ,men än är det ogjort, men nu när jag läst ditt inlägg kanske jag vågar göra det.

 12. 12
  Anonym:

  [...] idé har jag fått av Anna med bloggen Anna syr. Jag tycker hon tänker klokt om alla icke färdiga syprojekt. Hon har projekt i olika [...]

 13. 13
  Ann-Christin i Svalöv:

  Helt otroligt imponerad av alla dina pågående arbeten och ser framemot att få se ett efter ett bli färdiga! Jag som är nybörjare har inte hunnit samla på mig så många quiltarbeten, men har många broderier påbörjade, nästan färdiga, som bara väntar på fortsättning, så…..En del påbörjade på 70-talet, så du kommer att ligga långt före i ditt färdigställande!

 14. 14
  Ingrid:

  Jag gillar dina definitioner! Det måste vara kviltpolisen som hittat på uttrycket UFO.
  Jag har också projekt i alla klasser + en del som kanske kan kallas WIVSP= Work In Very Slow Process, dvs tygetr är köpt men det är inte ens påbörjat än. Det är väl fler än jag som tror att man någon gång ska få mer gång ska få mer gott om tid. Jag tycker att det är helt OK att hålla på med flera projekt parallellt. Ibland blir det lite enformigt att bara göra samma sak hela tiden óm man håller på med något större så dp kan det vara kul att göra något mindre imelllan. Det är ju jättebra att ha lite olika saker att välja på att göra när andan faller på!
  Din lista kommer ju att utvecklas – även om en del blir klart och försvinner kommer förhoppningsvis en massa andra riloga saker att komma till.
  Jag gillar det mesta du gör men vissa saker är bara fantastiska! Jag tittade på din bild och Shakespeare in the Park och även Tänk Rosa är så fina med sån suverän färgkänsla!
  Mammas höstsnurror kommer också att bli rätt häftig, det verkar vara ett roligt mönster också.
  Som sagt bara man själv är nöjd och har kul så är det ok att ha många saker på gång!
  Vi är ju tjejer och det vet väl alla att kvinnor kan ha många bollar i luften samtidigt!

 15. 15
  Anna:

  Ingrid – det i i alla fall säkert att kviltpolisen har bestämt att man måste göra färdigt allt man börjar på. Men man får faktiskt slänga eller återbruka ofärdiga projekt som man är less på!
  Tack för komplimangerna om färgkänslan, det känns fint. Jag gillar färg, och ju mer färg desto bättre. :)

 16. 16
  Anna:

  Ann-Christin – oj, har du så gamla projekt? Och tänker göra färdigt dem? Hatten av! :)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen