Anna syr

 

Kreativitetskurs del 11: Ett hjärta av sol

Kreativiteten har legat lågt över julhelgerna, liksom kreativitetskursen. Sista gången blev uppskjuten drygt en månad, från innan jul till i måndags. Och jag hade naturligtvis tänkt vara duktig och göra mina övningar under tiden, men lika naturligtvis blev det inte riktigt så.

Hur som helst, det var en kick att ha den sista kurskvällen. Jag har varit lite låg och trött ett tag som jag ofta blir i januari-februari så det var välbehövligt och väldigt roligt med en kreativ kväll.

Jag hade egentligen tänkt jobba med en bild av en traktor (!), men så ville jag passa på och leka med kursledare Annas paintstiks och oraganza så det blev något helt annat: Ett hjärta av sol.

Ett hjärta av sol – precis vad jag behöver just nu. Kraft, värme och energi!

Ett hjärta av sol – precis vad jag behöver just nu. Kraft, värme och energi!

Jag blev inspirerad av en övningskvilt som Ingrid hade gjort med ett snirkligt hjärta, så jag ritade ett eget. Sen fick det en kontur av ett ljusare tyg under, oraganza under det och sedan målade jag på alltihopa med paintstiks.
Det innersta hjärtat är fastsytt i alla topplagren med stora förstygn med gul broderitråd.

Kviltningen med guldtråd är i konturerna av hjärtana och en ram runt kvilten.

Härligt gult tyg som har legat i stashen länge. Här passade det fint, resten får gå i scrapslådan.

Härligt gult tyg som har legat i stashen länge. Här passade det fint, resten får gå i scrapslådan.

Fria och glada kanter

Fria och glada kanter

Nu är kreativitetskursen slut men jag har jobb kvar att göra. Jag har lovat mig själv att göra totalt 25 övningskviltar och målet är att göra en i veckan. Jag har märkt att det är ett bra sätt att kolla av hur jag mår; både processen med att skapa och själva resultatet är rätt avslöjande. Det är också ett bra sätt att fånga upp tankar och känslor som inte riktigt nått ända fram till medvetandet. Och så är det ett perfekt sätt att testa nya tekniker och idéer.

Tack så mycket, både kursledare Anna, mina härliga kurskamrater och Eva på Färg&Form som organiserade kursen. Det var varit otroligt givande! Och ni därute som inte gick kursen, passa på om det blir fler tillfällen. Det är en underbar chans att växa som kreativ människa!

10 kommentarer

 1. 1
  Ullis:

  Vilket fint hjärta! Det värmer och lyser upp som solen och jag blir glad när jag ser det! Kramar Ullis

 2. 2
  Maria Linde:

  Vilket härligt hjärta! Precis vad jag behövde se, känner mig lite låg. Men det beror nog på förkylningen men nu lyser solen på mig. Kram Maria i Falun

 3. 3
  Annika:

  Det hjärtat strålar värme och energi! Härligt!

 4. 4
  Birgitta Stéen:

  Vad jättesnygg!! Det riktigt lyser om det!

 5. 5
  Camilla:

  Härligt hjärta och avslut på en som det verkar fantastisk kurs.
  Tack för att du tagit oss med på din ”resa”
  Ha det finast

 6. 6
  Susanne:

  Vilket härligt hjärta du fått till, underbart! Det har varit kul att vara med på din kurs och resa i kreativitet! Tack för det!
  Kram

 7. 7
  Monica Löfstedt:

  Men oj vad häftigt det blev!
  Du får fortsätta ha kreativitetskurs på egen hand sedan för
  det har vari så trevligt att titta på alla dina block!

 8. 8
  Ingrid:

  Hjärtat blev fint och glatt! Du har också gett oss inspiration så det var liksom en win-win situation åt alla håll, både vi och kursledare Anna hade roligt! Jag är så glad att jag anmälde mej till den här kursen för den har gett så mycket ideér och funderingar.
  Det blev väldigt snyggt med ett hjärta bakom snurrhjärtat, så den idén tänmker jag nog låna nästa gång det ska göras hjärtan.

 9. 9
  Anna:

  Tack alla för era glada kommentarer! Jag kommer att fortsätta med övningarna på egen hand ett tag till – jag har 14 övningskviltar kvar att göra. Förhoppningsvis ska jag lyckas göra en i veckan, så än är det inte slut.

 10. 10
  Anna Densert:

  Hej Anna!
  Kul att du blivit inspirerad av kursen och tänker fortsätta med en i veckan! Jag ska hålla koll här! ;-)
  Ser fram emot att se dem!
  Ha det bra!
  Anna

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen