Anna syr

 

Julklappsböcker

I måndags kom de sista julklapparna från mamma, lite försenade men väldigt efterlängtade. Jag hade önskat mig kviltböcker och var väldigt ivrig att se vad det blev. Och jag blev inte besviken!

Material Obsession x 2

Material Obsession x 2, varmt rekommenderade av alla.

Den första Material Obsession läste jag medan jag låg på soffan och ömkade mitt ryggskott. (Tackar som frågar, det är mycket bättre nu men inte riktigt bra än.)
Det är som alla säger, det är riktigt inspirerande och man ville genast gå iväg och sy något. :) Tyvärr störde det mig ganska mycket att kviltarna i första halvan av boken inte var så snyggt sydda som jag hade önskat mig. Jag har svårt för när sömmar inte möts som de ska, det stör mitt öga lika mycket som stavfel. Det riktigt kliar i mig efter att rätta till. Många kan leva med det utan problem men inte jag, jag sprättar när det inte blir perfekt.
I andra halvan av boken var kviltarna snyggare sydda och lite mer avancerade och den avdelningen var en ren njutning att bläddra i.

Bok nummer två har jag inte läst än men jag hoppas alla sömmarna möts som de ska i den. :)

Judy Martins log cabin-bok

Judy Martins log cabin-bok

Judy Martin är en av mina förebilder – hon gör vackra och perfekta kviltar och nytänkande mönster. (Hon syr gärna för hand och gillar också när sömmar möts.) Hennes böcker kan få mig att gå i spinn helt och denna är inget undantag. Från ett vanligt enkelt log cabin-block har hon skapat en mängd olika mönster, och med variationer i blocken blir det helt sagolikt.
När jag har betat av litegrann på långa projektlistan ska jag börja sy log cabin-block av mina 1,5-tumsscraps!

Välfyllt och välsorterat

Välfyllt och välsorterat

Härom veckan fick jag en enorm påse broderigarn av Annika på Sammanfaller. Tack igen Annika! Hon hade rensat bland sina garner, och ifall det jag fick var resterna törs jag inte tänka på hur mycket hon har kvar. Så nu har jag kompletterat i mina lådor och det är riktigt fint om jag får säga det själv.
Vad tror ni, räcker det till Nice People Nice Things?

Min Fyraåring hjälpte till i syrummet efter bästa förmåga, och emellanåt målade han lite.

Min Fyraåring hjälpte till i syrummet efter bästa förmåga, och emellanåt målade han lite.

Medan jag sydde på mammas kvilt hjälpte Fyraåringen till. Det blev rätt så trångt på sybordet men det var väldigt mysigt att ha en glad och sysselsatt liten kille där.

I dag blir det nog inte något nytt, möjligen kanske lite framåt kvällen. Bäst att inte sitta för mycket. Fyraåringen och jag roar oss på egen hand idag så snart är det dags att byta från pyjamas och hitta på något vettigt att göra.

8 kommentarer

 1. 1
  Wivi:

  Fick också nr 1 i julklapp och tyckte att flera av quiltarna var så röriga och svåra att urskilja mönstret i för det var så himla mönstrade tyger. Blev sugen på en Dresden plates.
  Berätta vad du tycker om nr 2.
  Vill också att sömmarna ska mötas.
  Hoppas ryggen snart är bra så du kan sitta uppe och sy.
  Kram

 2. 2
  Maria:

  Jeg har ogås de tre bøger – helt fantastiske. DMC ser vidunderligt ud! Jeg har også NPNT liggende i skabet sammen med stof og DMC, men hvornår der bliver tid til det, aner jeg ikke! Knus

 3. 3
  Ingrid:

  Broderigarnerna borde ju räcka en bra bit på väg i alla fall, det är ju ett helt spektrum av färger.
  Mina barn är stora nu, men jag kommer ihåg hur mysigt det är att strosa runt i pyjamas och mysa. Men en gång blev jag lite snopen när fönsterputsaren tittade in genom fönstret på andra våningen och såg oss i våra pyjamaser kl 3 på eftermiddagen!
  Jag kan bara instämma beträffande Judy Martin. Jag har sett en del av hennes gamla böcker och det blir magiskt. Är inte Shakespeare in the Park ett av hennes mönster eller blandar jag ihop det med någon annan?
  Hoppas ryggen bättrar sej helt! Låt KM sköta snöavdelningen!

 4. 4
  Anna:

  Ingrid – jo visst är det Judy Martin som har gjort Shakespeare. Den finns i boken The Creative Pattern Book – som för övrigt kostar nästan ingenting att köpa från judymartin.com just nu.
  Skoj med fönsterputsaren! :)

 5. 5
  Anna-G Johansson:

  Åååh! Jag kommer nog ihåg hur det var att ha en liten pysselkille med i det dagliga arbetet. jag fick såna underbara flashbacks av bilden på din son. Tack för det. jag är något avundsjuk på din fina broderilåda. Extremt fin ordning måste jag säga.
  Jag törs inte visa bild på mina. Extrem oordning!

 6. 6
  Elna i Romelanda:

  Judy Martins bok är jättetoppen tycker jag! Jisses vilken fin ordning du har på alla dina garner!!! Vilken söt liten hjälpreda du har!!

 7. 7
  eva johansson:

  Tycker MO böckerna är hellt underbara ,det finns hur många möjligheter som helst att sy olika quiltar.Dessutom bli ”av” med lite ”omöjliga”tyger.
  Vilken karamelllåda med garner du fått!!!Nu väntar vi spänning ,efter ryggskottat,nya broderade alster.Ktya på dig /kram evaj

 8. 8
  Lilla Marilla:

  Jag har också Judy Martins bok, den är helt fantastisk! När skall jag hinna allt jag vill göra? Den första Material Obession har jag, det tar lite tid att vänja sig, den känns lite utmanande på något sätt. Kanske är det färgerna, lite 30-tal och karameller men jag börjar så smått att ta till mig det. Skall gå en endagskurs i 30-talsmönster för Ann-Margret Wallner på Quilter’s Blues längre fram i vår.
  Håller helt med dig, sömmar måste mötas, det stämde tyvärr inte helt i mina boxar, tröstade mig med att konstruktionen var extremt svår.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen