Anna syr

 

Höstsnurror

Dagen före nyårsafton hade jag nöjet att ha Eva här på syträff. Hon sydde färdigt en necessär och kviltade en löpare medan jag skar tyg till ett nytt projekt.

Eva i kviltningstagen

Eva i kviltningstagen

I somras valde mamma ut en trave tyger med höstkänsla. Hon ville ha en kvilt som påminde om Höstlövskvilten. Mönster fick jag välja själv. Tygerna har legat undanstoppade några månader medan jag har färdigställt några andra projekt, men nu var det dags att börja.

En rejäl trave lappar blev det

En rejäl trave lappar blev det.

Vardagsrumsgolvet är min bästa designvägg

Vardagsrumsgolvet är min enda designvägg. Katten kom som ett brev på posten så snart jag hade lagt ut alla lapparna.

Det här är en kvilt som verkligen skulle behöva en designvägg. Om man tappar bort ordningen på blocken så är man rökt. Men eftersom jag inte har någon designvägg fick jag lägga allt i prydlig ordning i en låda, numrera raderna och hålla tungan rätt i mun.

Världens enklaste blocklåda med designvägg

Världens enklaste blocklåda med designvägg: En skokartong, ett fasthäftat tygband och en bit vadd limmad i locket.

Jag sydde tre block igår och lådan funkade hur bra som helst. Men innan jag kan fortsätta idag måste jag rengöra symaskinen och rätta till undertrådsgriparen som slamrar hysteriskt vid varenda stygn.

När rengjorde ni förresten era symaskiner senast? Unna er en städning idag så maskinen är riktigt på topp inför det nya syåret!

12 kommentarer

 1. 1
  My:

  No comments!!! Rengöring av maskin vad är det…….kramkram Det blir ett ursnyggt täcke

 2. 2
  Maria:

  Tja, jeg gør min maskine ren hver eller hveranden uge. Det er vildt overdrevet, men det virker bare så godt. Projektet ser skønt ud!!! Godt nytår til dig og dine. Knus

 3. 3
  Cillagonk:

  När jag en gång sydde ett lapptäcke och hade kämpat så för att få variation på rutorna och skulle lägga ihop dem till ett bra mönster. Allt lades ut på golvet och jag flyttade och fixade och var till slut klar med hur bitarna skulle ligga. Då ser jag i ögonvrån hur min katt tar sats igenom hela huset och kommer i full fart och hoppar på en av rutorna och surfar sig igenom hela täcket. Inte kunde jag bli arg för det blev ett roligt minne och att återställa ordningen var heller inte så svårt men efter det så håller jag katterna borta när jag verkligen behöver det.

  Kram
  Cilla

 4. 4
  Anna-G Johansson:

  Jamen, vilken fin liten designvägg, den var inte dum alls. Du är allt bra fiffig.
  Jag gillar skarpt de där fina höstfärgerna. Din Mamma kommer att bli helnöjd tror jag.
  Nu är det dags för ett nytt skaparår, få se vad som kommer först på listan nu då.
  God fortsättning på dig!

 5. 5
  Anette L:

  Vilken underbar idé med designlådan! Jag har inte väggar så det räcker, och ont om golvyta nära symaskinen, så det här ska jag lägga på minnet!

  Täcket kommer bli jättevackert!

  God fortsättning!
  //Anette L

 6. 6
  Camilla:

  En sådan bra ide! Det med lådan ska jag komma ihåg.
  Din mammas quilt kommer att bli toppenfin.
  Ha det finast Camilla

 7. 7
  Lizzan:

  Även maskinen behöver en städning då och då för att inte trlskas ;) Vilken härlig quilt din mamma kommer få, smart med lådan!
  God fortsättning på ditt syår!
  KRAM
  Lizzan

 8. 8
  Katarina:

  Vilket härligt täcke du har börjat på! Idén med designlådan var smart! Skulle kanske kunna kombineras med en utskrift av foto på utlägget……
  Kram Katarina

 9. 9
  Wivi:

  Vilka härliga färger! Om du vill ha lite större designvägg kanske du kan ta en bit av en spånskiva och täcka med flanell.
  God fortsättning på ett, förhoppningsvis, fantastiskt syår.

 10. 10
  Ingrid:

  Täcket ser fint ut!
  Du verkar ju ha en stillsam katt jämfört med tidigare inlägg, Jag kan riktigt se katten surfa på lapparna! Katten kanske vill ha en egen liten kvilt med tjock vadd så det blir varmt och gott! Att göre ren symaskinen regelbundet får bli ett nyårslöfte!
  Ingrid

 11. 11
  Anna:

  Ingrid – ja, katterna skulle nog älska att ha varsin kvilt. De ligger alltid och sover på något jag har sytt, är det inte på mystäcken så är det på dukar. :) Dubbel tjockvadd och bara knytning så det blir riktigt tjockt och gosigt. Tack för förslaget – men jag börjar nog inte på det förrän jag har gjort klart något annat. :)

 12. 12
  mamma:

  Jag vet att det här blir den vackraste kvilt som någonsin gjorts, det kommer den att vara i mina ögon i alla fall. Jag ser med spänd förväntan fram emot lite rapporter om hur arbetet framskrider. Tusen tack Anna för att du vill göra denna till mej.

  Någon gång i framtiden kanske ett projekt skulle kunna vara de där mockasinerna med kardborreband vi skämtade om när katterna var små och busiga? Kanske någon av dina syvänner har något passande mönster?

  Många kramar
  Mamma

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen