Anna syr

 

Bland butiker och möss

Äntligen fredag! Den här veckan har varit lång, det ska bli så skönt med helg.

I morgon ska vi hälsa på en liten bebis. Föräldrarna är vänner till KM men jag har aldrig träffat dem, men det sägs att de är trevliga. :) KM vill gärna ge bort ett babytäcke, så igår sydde jag ihop ett lite snabbt och här sitter jag nu och smygsyr på lukkekanten.

Roligt att många nappade på idén med en lista över svenska lapptäcks-webbutiker! De av webbshoparna som också är fysiska butiker finns redan med på listan, men de är inte särskilt markerade. Det ska jag gå igenom och fixa efter hand.
Vet du någon butik som bara säljer på nätet? Skriv en kommentar på butikssidan!

Några nytillskott bland de vanliga butikerna:
Ingrids Ateljé
, Trelleborg
Atelje Åsen
, Båstad
Gittes Tygkälla
, Rinkaby

Den här lilla rackaren fångade vi i köket i tisdags. Som straff fick den stå fotomodell ute på gräsmattan.

Den här lilla rackaren fångade vi i köket i tisdags. Som straff fick den stå fotomodell ute på gräsmattan.

På musfronten är det som vanligt: ibland har vi inga möss, ibland släpar katten in dem. Levande eller döda.
I natt vid halv två vaknade jag av att KM tände alla lampor i sovrummet och brötade runt vid mitt nattduksbord. Då hade han vaknat av att en katt jagade en  mus under sängen!
Jag lommade ner i köket efter musfällan, agnade den med havregryn och ställde bredvid sängen. Sen somnade jag om.

I  morse hade vi ingen mus i fällan, men däremot hittade jag en död under vardagsrumsbordet vid lunchtid. Undrar om det är samma eller en helt annan mus? Nåja, fällan står kvar där uppe och när KM kommer hem får vi krypa skallgång under sängen och bakom soffan.
Hoppas ni andra har trevligare planer för fredagskvällen!

5 kommentarer

 1. 1
  eva johansson:

  Usch,tydligen är det ett musår,iår.Dessa små varelser är min fasa.Som tur är har vi inga inne!!Däremot en annan här i området hade sådana små saker inne på hela sitt loft.Fy,inget roligt.
  Tur ni har en katt,den brukar ju skrämma iväg dem…ha en mysig helg trots allt/kramen evaj

 2. 2
  Anna:

  Eva J – det är katterna som tar in mössen! Vi har två söta men komplett värdelösa katter som fångar möss, tar in dem för att leka och sedan tröttnar och lämnar dem att springa fritt. Någon som kan tala förstånd med katter?

 3. 3
  Anna-G Johansson:

  Jaga möss, nej det kan inte vara favoritsysselsättning en fredag. Här, i vårt bostadsområde där jag bott hela livet, har jag faktiskt ALDRIG sett en mus!
  Däremot har älgar, harar m.m. från den vilda naturen , hälsat på hos oss.

 4. 4
  Wivi:

  Jag har nog hellre en liten mus hemma än de stora äckliga råttorna som man kan se i parkerna om kvällarna här i stan.

 5. 5
  Ingrid:

  Jag tycker möss kan vara söta – ute!!
  Vi får också in dom på höstarna när de slår de odlade fälten här bredvid. De vi fick in en gång gillade klistret på etiketterna på PETläskflaskor för där hade de gnagt.
  Jag gillrar mina fällor med dumlekola för de är lite segare, när jag använde jordnörssmör lyckades de slicka i sej det utan att fällan slog igen.
  Våra tog sej in via luftventilerna i taket i bl a tvättstugan, fast det bara var knappt 1 cm öppet. När jag skruvade ut dem mer verkar det ha blivit bättre.
  Våra grannar på 2 sidor har katt så jag har en känsla av att de gillar vårt hus bättre eftersom vi inte har någon katt, men sonen är allergisk upptäckte vi när vi hälsat på en av grannarna med katt och hans ögon blev röda och kliiga, så det går det inte att göra något åt.
  Lycka till med infångandet!!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen