Anna syr

 

På hal is

Varför gå i lera och sörja när man kan vara ute på hal is och ha det glatt?
I dag har jag tre anledningar att skriva så: För det första har jag nu lämnat min tolvåriga anställning och är egenföretagare på fullaste allvar. Läskigt men kul! Och jag insåg precis att jag inte längre måste sitta vid datorn 7.30 til 16 utan att jag är fri att lägga upp arbetsdagarna efter eget huvud. (Troligtvis blir det samma tider plus ett kvällspass, men ändå.)

För det andra är det vinter här i Skåne i dag – frosten ligger kvar fortfarande långt in på förmiddagen och det är bäst att gå försiktigt. I den vördnadsbjudande åldern av 34 måste jag börja vara rädd om mina lårbenshalsar.

För det tredje: I dag är det dags för halkkörning. Om drygt en timme ska jag infinna mig på Bulltoftabanan och halka omkring medelst bil. Alla säger att det är jättekul – och det är det säkert – och sen kommer de med råd om hur jag ska styra tills jag är helt bortkollrad. Men jag antar att det ger sig när man väl är där. Frikoppla ska jag säkerligen lyckas med i alla fall, det gör vänsterfoten per automatik när jag känner mig otrygg i bilen. Har fått mycket bassning av körlärarna för det. :)

Nu dags för en kopp te och en macka, sedan blir det taxi till halkan. Svosch på er, och se till att hålla er på fötterna i alla tänkbara bemärkelser!

2 kommentarer

 1. 1
  Ylva:

  Modigt att starta eget, men jag har ännu inte klurat ut inom vilket område??
  Hoppas halkörningen gick gra, om du frågar mig så var det den minst skojiga delen av övningskörningen. Själv blev alldeles snurrig efter ett tag , för jag fick egen bil eftersom jag ”bara” körde med automat och hann därför dubbelt så mycket som dom andra. Men den mest makalösa historia fick vi höra under teorin då läraren talade om klackhöjd och att man faktiskt kan flyga med en bil; en tjej hade kommit till Gillingebanan i stilettklackar och under en av rundorna på halkbanan hade hon fastnat med klacken under gaspedalen och for iväg i full fart utöver en vall. Som tur var klarade hon sig utan skador, men den sprillans nya specialutrustade Audin blev hårt åtgången :-(

  Som tur är har jag familjens bil med 4WD, mannen som har haft körkort i hela sitt liv (nåja) får hållas med den lilla:-)

 2. 2
  Anna-G Johansson:

  Jag gratulerar till det egna företaget! Så tufft att våga ta steget. Och skönt att jobba för sig själv. Jag håller tummarna för dig och hoppas du unnar dig att vara liiite ledig ibland!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen