Anna syr

 

Kreativitetskurs del 8 – en lugn bakgrund

Tredje kurstillfället, den 3 november, var intressant. Vi började med att titta på vad vi hade gjort sedan sist och jag hade med mig mina två frihandskviltade verk.
När jag tittade på dem och kursledare Anna frågade vad jag fick för känslor insåg jag att jag blev helt stressad av att se dem – de var helt röriga och det fanns ingenstans att fästa blicken.

Vi pratade lite om hur de senaste veckorna hade varit. Mina veckor var precis som mina kviltar – rörigt och utan någon lugn punkt att vila på. När vi sedan fick i uppgift att göra en övningskvilt som handlade om den senaste veckan bestämde jag mig för att göra något jag behövde: en lugn, harmonisk och välordnad bakgrund med plats för de aktiviteter jag ville ha.

Jag hade tagit med mig en påse ljusa scraps som jag fått av Eva W för ett tag sedan och de var perfekta att jobba med. Jag valde ut några fina med bra variation och lugna uttryck och applicerade dem direkt på vadden. Resultatet blev ett lugnt och ljust pussel där allt passar ihop.

8 - en lugn bakgrund

8 - en lugn bakgrund

Så vill jag att min vardag ska se ut – det ska vara välorganiserat, allt ska ha sin plats och det ska finnas utrymme för påhitt. Inget ska sticka ut och irritera ögat/själen.

Efter att övningen var färdigsydd lekte vi en stund med paintsticks på tyg – jätteroligt! Jag målade ett litet färggrant hjärta som ska få ingå i någon av de kommande övningskviltarna.

Nu är det bara ett kurstillfälle kvar. Jag är så himla nöjd med kursen, den har gett väldigt mycket kreativt och själsligt. Det är både givande och krävande att göra de här övningarna och att rannsaka sig själv och sitt eget skapande.

2 kommentarer

 1. 1
  Eva:

  Kul att dom kom till användning.
  KRam Eva
  Ps!
  Jag har en kasse här hemma till dig med alla möjliga färger och bitar, ja kanske inte rosa då.

 2. 2
  Monica Löfstedt:

  Den blev jättefin. Tygerna passar så bra ihop!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen