Anna syr

 

Kreativitetskurs del 6 – ingen mänska en ö

Det här tyget fick jag i ett byte i den saligen insomnade Tygbytarklubben (jag saknar er, vi hade så roligt!) och det har inte riktigt hittat sin plats förrän nu. Det fick bli huvudnumret och tankematerialet i övningskvilten från den 11 oktober.

Övningskvilt 6: Ingen mänska en ö
Övningskvilt 6: Ingen mänska en ö

Det fick en enkel frihandskviltning med konturer runt hjärtana. När jag kviltade på och navigerade från hjärta till hjärta tänkte jag att det blir fint att alla hjärtana hänger ihop med varann, precis som människor. Ingen mänska är en ö, som John Donne så klokt sa (Wikipedia), vi hänger alla ihop på olika sätt och ingen är utan beröringspunkter med andra.

När jag hade kviltat ungefär halva insåg jag att jag hade missat ett hjärta längst ute i kanten. Vad göra? Att bryta tråden skulle ju motsäga hela idén, och att utelämna hjärtat skulle göra samma sak.
Nå, jag kviltade vidare och funderade. Det finns kanske mänskor som är öar? Som ser ut att höra till men som saknar band när man tittar lite närmare? Det skulle jag kunna visa genom att kvilta ihop alla hjärtana utom ett och sedan bara ge det sista hjärtat konturer. Bra idé, tyckte jag och satsade på det.

Men det blev inte riktigt så när jag genomförde det – när jag kviltade konturerna slarvade jag lite och råkade ändå sy ihop det med hjärtat bredvid. Och så blev det till sist så som jag hade tänkt från början: Ingen mänska är en ö, men ibland krävs det lite extra för att bygga de sista broarna.

3 kommentarer

 1. 1
  Lizzan:

  Vilken fin filosofisk tanke, den fick mig att tänka efter och sannerligen om det inte är alldeles sant. Även de som till synes såtr utanför har något band, om än svagt till, någon annan.
  Kram Lizzan

 2. 2
  Jenny i Billdal:

  Du är klok som en bok, Anna! Fint tänkt och fint gjort. Kram Jenny

 3. 3
  Katarina:

  Så intressanta tankar en kviltning kan medföra! Kram Katarina

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen